Alles wat jij moet weten over kamperen in Kroatië

campings kroatie

Kroatië is een vakantieland dat de laatste jaren ontzettend in opkomst is. Waar menigeen het land tien jaar geleden nog links liet liggen, is dat nu absoluut niet meer het geval. Nederlanders, maar ook toeristen uit andere delen van Europa, weten hun weg naar het Balkanland in groten getale te vinden. Niet gek ook, want het is in de zomermaanden aangenaam weer in Kroatië. Sterker nog, het kan er zelfs ontzettend heet worden. Ben jij niet bang voor een beetje hitte? En mag je daarnaast ook nog eens graag kamperen? Dan is Kroatië een perfect land voor jouw volgende vakantie. Jij wilt natuurlijk wel eerste weten wat je kunt verwachten wanneer je kiest voor een vakantie in dit land. Daarom vertellen wij je in de  onderstaande tekst alles wat jij moet weten over kamperen in Kroatië.

Wat zijn de populaire bestemmingen in Kroatië?

Vind jij het prettig om tijdens jouw vakantie te verblijven in een toeristisch gebied? Dan kom jij in Kroatië zeker weten aan jouw trekken. Er liggen namelijk veel campings aan de kust van populaire streken. Zo vind je bijvoorbeeld een aantal grote campings in toeristische trekpleisters als Pula, Rovinj en Porec. Deze plaatsen bevinden zich in de streek Istrië. Indien jij al eens eerder naar vakanties in Kroatië hebt gezocht, ben je deze streek vast en zeker tegengekomen. Een andere streek die geliefd is onder kampeerders is Dalmatië. Ook hier komen veel toeristen. Grote verschil met de campings in Istrië is dat de campings in Dalmatië lang niet zo groot zijn. Zowel voor mensen die houden van massa’s toeristen als mensen die houden van een rustige camping is er in Kroatië dus wel wat te vinden.

Reserveren is aan te raden

Sommige mensen regelen hun vakantie voor vertrek tot in de puntjes. Anderen rijden liever op de bonnefooi naar Kroatië en kijken wel waar ze een plekje kunnen vinden. Beide opties behoren natuurlijk tot de mogelijkheden. Wij raden je echter wel aan van tevoren een plekje op een camping in Kroatië te reserveren. Dit is met name verstandig wanneer jij in het hoogseizoen op vakantie gaat naar dit land. Zoals gezegd weten hordes toeristen tegenwoordig hun weg naar Kroatië te vinden. Hierdoor puilen de campings meestal behoorlijk uit. Jij kunt het geluk hebben dat er nog een plekje vrij is, maar dat is natuurlijk niet te garanderen. Wil jij verzekerd  zijn van een campingplaats? Dan is het verstandig om ruim voor vertrek alvast een plekje te reserveren. Zo kom jij teleurstelling bij aankomst in Kroatië.

Hoe zit het met de kwaliteit?

eb jij regelmatig op Nederlandse campings gestaan? Dan ben je gewend dat alles goed voor elkaar is. In Kroatië is dit niet anders. De kwaliteit van campings ligt namelijk ontzettend hoog in dit land. Uiteraard zijn er ook hier soms grote verschillen tussen de verblijfplaatsen onderling. Gelukkig kun jij de goede campings vrij eenvoudig onderscheiden van de slechte. Hoe? Door simpelweg naar het aantal sterren van de camping te kijken. Een Kroatische camping kan maximaal vier sterren krijgen en één ster is de laagst mogelijke beoordeling. Let daarom vooral op het aantal sterren wanneer jij wilt kamperen in Kroatië. In dat geval weet je namelijk wat jij kunt verwachten en zodoende kom je niet voor verrassingen te staan.

Wildkamperen in Kroatië

Er zijn mensen die het liefst in de natuur kamperen. Uiteraard behoort dit in Kroatië ook tot de mogelijkheden. Wij raden je het alleen niet aan. Waarom niet? Omdat wildkamperen namelijk verboden is in dit land. Toch zijn er mensen die besluiten om hun tentje in de natuur op te zetten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer jij geen camping gereserveerd hebt en alles vol zit. Je moet in dat geval toch ergens  de nacht doorbrengen. Indien jij jezelf een hoge boete wilt besparen, doe je er goed aan ergens onderdak te vinden. Er staat namelijk een hoge boete op wildkamperen in Kroatië. En het zou natuurlijk zonde zijn wanneer jij zo’n hoog geldbedrag moet betalen. Dit geld kun jij immers veel beter besteden tijdens jouw vakantie. Ga dus niet wildkamperen, maar zoek naar een legale overnachtingsplek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here