Alles wat je moet weten over een strandvakantie naar Bali

Een strandvakantie naar Bali hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Dankzij diverse last-minutes vlieg je namelijk voor een zacht prijsje naar dit zonovergoten eiland. En het is ook nog eens een prachtige trouwbestemming.

Betaalbare vakantie

Wanneer je binnen 2 weken vertrekt heb je bijvoorbeeld al voor minder dan 700 euro een last-minute naar Bali. Daarbij zit de vliegreis en het hotel meestal inbegrepen. Een groot voordeel van een last-minute naar Bali is dat je bij wijze van spreken binnen een dag al in het vliegtuig zit. Je laat dus meteen de Hollandse kou achter je! Bovendien liggen de prijzen van een last-minute vaak lager dan van een traditionele zonvakantie. Voor je portemonnee is het dus een zeer goed idee.

Boek een goedkope last-minute naar Bali

Je hoeft niet lang te zoeken naar last-minute aanbieders. Mooie vakanties naar Bali worden onder andere aangeboden door TUI, Neckermann, Thomas Cook en Jiba. Sommige reizigers gebruiken bij het boeken van een vliegticket een aantal tactieken. Zo is het handig om je aan te melden bij de nieuwsbrief van een reisorganisatie. Deze houdt je namelijk meteen op de hoogte van mooie aanbiedingen. ‘Air Asia’ heeft bijvoorbeeld een nieuwsbrief waarin je zeer regelmatig een mooie aanbieding naar Bali tegenkomt. Bovendien organiseert Air Asia twee keer per jaar ‘Big Sale’ met flinke kortingen op vliegtickets naar- en binnen Indonesië.

Vliegreis naar Bali

Eventueel zou je ook alleen een vliegreis naar Bali kunnen boeken. Wanneer je ter plekke accommodatie regelt is dit vaak goedkoper. Voor een vliegreis naar Bali ben je buiten het hoogseizoen soms maar 500 euro kwijt. Natuurlijk liggen de prijzen in het hoogseizoen hoger. Het is verstandig om een prijsvergelijkingssite te raadplegen. Websites zoals Trivago en Skyscanner zetten de beste aanbiedingen naar Bali voor je op een rij. Een vliegreis naar Bali vanuit Amsterdam duurt ongeveer 16 uur. Meteen na aankomst op het vliegveld van Denpasar ben je de lange reis alweer vergeten. Het is een heerlijk gevoel dat je vakantie eindelijk kan beginnen.

Visum en vaccinaties

Om te kunnen vliegen naar Bali heb je wel een visum en vaccinaties nodig. Een visum voor Indonesië is namelijk ook voor toeristen verplicht. Je kunt deze onder andere aanvragen bij Visum2Go. Deze instantie zal het proces van de visumaanvraag zo snel mogelijk verwerken. Daarnaast is het verstandig om je voor de vakantie op Bali te laten inenten tegen verschillende infectieziektes. Daarmee voorkom je de kans om DTP en Hepatitis A op te lopen. Ook een vaccinatie tegen buiktyfus, gele koorts en rabiës is mogelijk, maar niet altijd noodzakelijk.

Het zonovergoten klimaat van Bali

Bali is de perfecte bestemming voor een zonvakantie. Vergeet dan ook vooral niet om je camera mee te nemen, zodat je alle onvergetelijke momenten op de gevoelige plaat vast kunnen leggen. Maak het thuisfront jaloers met foto’s van goudgele zandstranden zoals Segara Beach, nabij de stad Tuban-Kuta. Dit mooie dorpje met ongeveer 22.000 inwoner staat bij de meeste rondreizen wel op het programma. Bali heeft haar zonnige imago te danken aan het tropisch regenwoudklimaat. De gemiddelde temperatuur op het eiland is altijd 30 graden. Dit betekent echter niet dat de zon er altijd schijnt. Het klimaat van Bali wordt gekenmerkt door twee seizoenen. Van april tot september is het er vrijwel altijd droog en warm. Van oktober tot april barst echter het regenseizoen los, waardoor er elke dag wel een regenbui valt. Door de warme temperaturen overdag is dit trouwens juist erg verkoelend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here