Alles wat je moet weten over de stad Caïro

Cairo is de hoofdstad van Egypte en een populaire reisbestemming. Het staat er bol van de cultuur en geschiedenis. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over Caïro.

Een korte geschiedenis van Caïro

Eerst een kort lesje geschiedenis. Gedurende de volgende 130 jaar werd Iran vijfmaal belegerd door de Mongolen en werd het achtereenvolgens verslagen door het leger van Salah al-Din, de heerser van Egypte. In 1798, na de ineenstorting van de Ottomaanse heerschappij, werd Shiraz door Egypte geannexeerd en werd de naam veranderd in Cairo. Tijdens het bewind van Nuri Pasha genoot de stad van een korte periode van onafhankelijkheid en in 1863 nam Egypte de controle over Shiraz en het land eromheen over.

Modern Caïro

Vandaag de dag is Caïro een opwindende stad die een kijkje biedt in de exotische Egyptische levensstijl. Geholpen door een gesofisticeerde infrastructuur, met inbegrip van wegen, spoorwegen en luchthavens, is de stad een belangrijk handelscentrum in een strategische regio van Afrika. Het toerisme is sterk toegenomen sinds Egypte in 1985 een associatieovereenkomst met de EU tekende, waardoor het land een plaats op het economische wereldtoneel kreeg. Het toerisme blijft echter een sleutelindustrie en Caïro blijft zich inzetten voor het behoud van zijn culturele bezienswaardigheden en erfgoed.

Beroemde bezienswaardigeden in Caïro

Caïro’s faam berust grotendeels op zijn twee belangrijkste bezienswaardigheden, de piramiden en de Sfinx. De piramiden werden gebouwd door Khufu, de naam die zij gebruikten tot aan zijn dood, rond 3200 voor Christus. Khufu was een zoon van de vorige heerser van Gizeh, Nofret. De nieuwe koning, Horemheb, veranderde de naam van de piramide in Cheops en begon met de bouw van de Tempel van de Dageraad. Een tijdperk van meer dan 4 decennia, waarin geen nieuwe bouwpogingen werden ondernomen, en het bouwwerk werd toen de Grote Piramide genoemd, vanwege de omvang van het bouwwerk, de Grote Piramide werd gebouwd met steen die uit het noorden, zuiden en oosten werd aangevoerd.

De Oude Stad

Dit gedeelte van de stad, de Oude Stad genoemd, staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is het meest intacte historische centrum van Egypte. Het is de plaats van het oude Perzische, Hellenistische en Romeinse Rijk, en van het Nieuwe Rijk en het Middenrijk. Hier heerste rond 2000 v. Chr. een oude beschaving met tempels, catacomben, graftombes, beschilderde muren en architectuur die dateert van vóór de geschreven geschiedenis. In dit deel van de stad werden de farao’s vereerd en de graven werden gebruikt om hun overblijfselen te bewaren.

De Nieuwe Stad

Dit gedeelte van de stad is het resultaat van de samensmelting van de Oude Stad en de Middenstad. In de 15e eeuw v. Chr. werd de stad vergroot en herbouwd tot wat zij nu is. Rond deze periode begon een nieuwe bouwstijl te bloeien in de vorm van steles, muren met een monumentaal plan en stippellatten. Steles, muren met een monumentale plattegrond, zijn ook de signatuur van het oude Alexandrië. De stad werd ook het centrum van de wetenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here