YouTube delen op social media: hoe doe je dat?

youtube

YouTube is zeker niet de enige plek waar je jouw video’s kunt laten zien aan een groot publiek. Social media is tegenwoordig onmisbaar bij het genereren van inkomsten met je video’s. Onder de YouTue video bevindt zich een deelknop voor dertien verschillende social media platforms, waaronder Facebook en Instagram. Ook is er een ‘embed’ optie aanwezig. Dit is een code die je op een andere pagina kunt plaatsen. Het voordeel van embed is onder andere dat je een video in verschillende groottes kunt delen.

YouTube linken met Google+

Sommige online platforms zijn te linken met je YouTube kanaal. Google+ is daar een goed voorbeeld van. Tijdens het aanmaken van een account is je YouTube automatisch gekoppeld aan je Google account. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Stel je voor dat je commentaar krijgt op je YouTube video op Google+. De feedback verschijnt ook meteen onder de video op je YouTube kanaal. Dit is handig, aangezien de feedback op een plek gecentraliseerd is.

Wat te doen bij negatief commentaar?

Social media is de plek waar iedereen anoniem zijn mening kan ventileren. Het maken en delen van YouTube video’s geeft je daardoor ook een kwetsbare positie. Je stelt jezelf bloot aan een kritisch publiek die je niet kent. Vrienden en familieleden zijn vaak positief, maar vreemden niet altijd. Met name aan het begin kan dit misschien eng zijn. Je weet namelijk niet wie er kijkt en of de reacties positief of negatief zullen zijn. Probeer je niets aan te trekken van negatief commentaar. Negatieve kritiek hoeft niet slecht te zijn. Gebruik opbouwende kritiek juist om te leren, zodat je de volgende keer een nog betere video maakt.

Hoe geef je een passende reactie op negatievelingen?

Geef bij negatief commentaar een gevatte reactie waaruit blijkt dat het je niet veel doet. Verwerk er een beetje humor in, want dit kunnen je andere bezoekers ongetwijfeld waarderen. Soms werkt deze manier van reageren ook averechts. Het kan e rook voor zorgen de negatieve kijker, in het Engels soms een ‘troll’ genoemd, blijft reageren. Wordt het echt vervelend, inclusief dreigende taal en scheldwoorden? Blokkeer dit persoon dan zo snel mogelijk. Probeer deze manier van handelen echter zoveel mogelijk te voorkomen. Hoe meer gebruikers je blokkeert, hoe minder reacties. Dit terwijl contact met kijkers er juist voor zorgt dat je YouTube video’s hoger in de zoekresultaten komen te staan. Waarschijnlijk werkt het negeren van negatief commentaar nog altijd het beste. Je moedigt iemand niet aan om meer negatieve berichten te schrijven. Bovendien is het niet altijd nodig om je te verdedigen voor een video. Vat vooral niet alles te persoonlijk op. Commentaar krijgen hoort nu eenmaal bij het leven van een YouTuber.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here