Wie zijn toch die elektrische fiets-gebruikers?

elektrische fiets

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld: elektrische fietsen. Maar wie zijn toch die mensen die het liefst rondrijden op een fiets met een motortje, en hoe zijn zij tot deze keuze gekomen?

Nooit meer vertraging

Een heel groot deel van de nieuwe mensen die je op e-bikes rond ziet rijden, zijn forenzen. Mensen die gewend waren om met de auto of met het openbaar vervoer naar het werk te reizen, maar op zoek zijn gegaan naar een alternatief. Eentje waarmee ze nooit meer vertraging op zouden lopen, of het nu om een vertraagde trein of een ellenlange file gaat. Maar ook eentje waarop ze de ruimte hebben, waarmee ze flexibel zijn, en waarop ze lekker frisse buitenlucht in kunnen ademen. Voor mensen die graag hun eigen vervoersmiddel hebben, en daarbij niet afhankelijk willen zijn van anderen, is de e-bike een uitkomst. Juist voor mensen voor wie het werk altijd net iets te ver was om aan te fietsen, of die op een dag meerdere klanten moesten bezoeken, is de e-bike een geweldig alternatief. Meer dan 25 kilometer op een dag fietsen is opeens geen probleem meer, als je een stuk sneller gaat dan voorheen, en ook nog eens een stuk minder hard hoeft te trappen.

Iedereen aan de e-bike

Naast de forenzen zijn er nog veel mensen die, vaak al langere tijd, groot fan zijn van elektrisch fietsen. Het vervoersmiddel was al vlot populair bij senioren, die opeens weer lekker konden fietsen, op tempo zelfs, zonder last te hebben van eventuele belemmeringen. Nog steeds is een groot deel van de mensen die je met een accu op de fiets rond ziet rijden al wat ouder, al daalt de gemiddelde leeftijd momenteel flink.

Ook middelbare scholieren en studenten hebben de snelle fiets namelijk massaal ontdekt. Zeker zij die op enige afstand van hun school wonen zien het als een perfect alternatief voor zowel de normale fiets als de scooter of brommer. Waar je op laatstgenoemde pas mag rondrijden vanaf je zestiende én nadat je een rijbewijs hebt gehaald, kan en mag iedereen een elektrische moederfiets besturen.

Ook jonge ouders zie je steeds vaker voor wat extra ondersteuning tijdens het fietsen kiezen. Met één of meerdere kinderen op je fiets rondrijden kan zwaar zijn, en een beetje extra vermogen én snelheid zijn dan meer dan welkom. Een heel groot deel van de bakfietsen is al elektrisch, en ook de ‘mamafiets’ wordt steeds meer in een elektrische uitvoering verkocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here