Waarom 2020 een goed jaar is om te beginnen met fietsen naar je werk

Man op fiets naar het werk

Begin je ieder jaar het liefst met wat frisse goede voornemens? Voor 2020 kun je dan zeker ‘wat vaker met de fiets naar mijn werk gaan’ op je lijstje zetten. Waarom? Omdat hier nog nooit zoveel goede redenen voor waren als dit jaar.

Fietsen is gezond, waarom zou je het niet doen?

Dat fietsen naar je werk een stuk gezonder is, dat weten we allemaal. En toch stappen we iedere ochtend massaal in onze auto’s. Nu het aantal files alleen maar toeneemt, en we onze dagen met zijn allen meer en meer zittend doorbrengen, is een goed moment aangebroken om hier iets aan te gaan doen.

Door regelmatig met je fiets naar het werk te gaan, kom je al snel aan je dagelijkse beweging. En dat zonder naar de sportschool te gaan! Daarnaast help je ook nog eens de filedruk in het land te verlagen. Als we dat allemaal doen, kun je op de dagen dat je wel een keer de auto pakt misschien wél lekker doorrijden.

Je hoeft niet per se hard te trappen

Wil je best op de fiets naar het werk, maar woon je net iets te ver weg? Heb je geen zin om iedere dag bezweet en uitgeput op je werk te arriveren? Dat is ook niet nodig. Met een elektrische fiets hoef je een stuk minder hard te trappen, terwijl je toch aan je beweging komt. Zo wordt wind tegen opeens geen probleem meer!

Je kunt via je werk een fiets leasen

Wil je graag fietsen, maar heb je geen goede fiets tot je beschikking? Dan klinkt het je als muziek in de oren dat je via je werkgever goedkoop een fiets kunt leasen.

Over het fietsplan wkr was en is veel onduidelijk. Een eerste fietsplan verdween jaren geleden min of meer door de invoering van de WKR, de werkkostenregeling. Hierdoor zijn veel bedrijven gestopt met het aanbieden van een fietsregeling voor het personeel. Met ingang van 1 januari 2020 wordt dit allemaal weer een stuk gemakkelijker en goedkoper, zowel voor jou als voor je baas, door de invoering van het Fietsplan 2020. Mocht je werkgever zelf nog geen plannen hebben om een leaseregeling voor fietsen nieuw leven in te blazen, dan is het dus zeker aan te raden om deze nieuwe regeling even onder de aandacht te brengen.

Via het nieuwe fietsplan kun je een normale fiets leasen, maar ook een e bike lease 2020 is mogelijk. Zeker voor een e bike is een leaseregeling een uitkomst, dergelijke fietsen zijn tenslotte best prijzen in de aankoop. Neem je er eentje via de leaseregeling, kun je voor minder dan een tientje in de maand al een prima e bike tot je beschikking hebben.

Lees ook: snel op jouw werk zijn met de fiets? Ga voor een e-bike!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here