Snel op jouw werk zijn met de fiets? Ga voor een e-bike!

fiets naar het werk

Met de auto naar je werk is hartstikke makkelijk. Het kost je immers weinig tijd. Hierdoor kun jij je in de ochtend nog lekker even omdraaien. Ook ben je aan het einde van de dag relatief snel weer thuis. Althans, wanneer jij in de buurt van je werk woont. Is dit inderdaad het geval? Dan kun je ook eens overwegen om met de fiets naar het werk te gaan. Dit is aanzienlijk beter voor het milieu, aangezien jij met fietsen geen CO2 uitstoot. Toch zijn veel Nederlanders nog te lui om de tweewieler te pakken naar het werk. Om meer mensen te motiveren om met de fiets naar het werk te gaan, staat Nederland van maandag 20 tot en met vrijdag 24 mei in het teken van de ‘Fiets naar je Werk’-week. Bang dat jij te veel tijd kwijt bent aan fietsen naar je werk? Dat is helemaal niet meer nodig. Met een e-bike ben jij namelijk binnen de kortste keren op jouw werk!

Wat is een e-bike?

Jij hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van het fenomeen e-bike. Deze fietsen vliegen de laatste jaren namelijk als warme broodjes over de toonbank. Jij kent ongetwijfeld ook iemand in jouw omgeving die over zo’n e-bike beschikt. Maar wat is dit nu eigenlijk voor een soort fiets? Qua opzet verschilt een e-bike niet van de normale fiets. Zo beschikt een e-bike ook gewoon over twee wielen, remmen, versnellingen, trapper en een zadel. Als extraatje is deze fiets echter uitgerust met een accu. Deze kun jij inschakelen wanneer je dat zelf wilt. Doorgaans zit er hiervoor een bedieningspaneeltje aan het stuur. Indien jij deze inschakelt, ondersteunt de stroom van de accu jou bij het trappen. Je hoeft zo minder kracht uit te oefenen en kunt bovendien hogere snelheden behalen. Een e-bike beschikt vaak over meerdere standen, waardoor jij zelf de snelheid kunt regelen. Met de gemiddelde e-bike haal jij al snel een snelheid van 30 kilometer per uur.

Tijd en afstand is niet langer een probleem

De meeste Nederlanders voeren tijd en afstand als belangrijkste argument aan om niet op de fiets naar hun werk te gaan. Natuurlijk is het ook wel te begrijpen dat jij geen zin hebt om dagelijks 20 kilometer af te leggen met een gewone fiets. Met de komst van de e-bike zijn deze problemen ineens verleden tijd. De afstand die jij af moet leggen wordt er niet anders door, maar je bent wel aanzienlijk minder tijd kwijt. Met een e-bike hoef jij dus helemaal niet heel veel eerder jouw bed uit dan wanneer je met de auto zou gaan. Daarnaast kun je met de fiets vaak binnendoor, wat ook behoorlijk wat tijdwinst oplevert. Bekijk dus zeker of het voor jou een optie is om binnenkort met de e-bike naar het werk te gaan in plaats van met de auto.

De aanschafkosten van zo’n elektrische fiets?

Heb jij weleens gekeken naar de prijs van een e-bike? Dan is de kans groot dat je geschrokken bent van de prijs die jij voor zo’n fiets moet betalen. Een e-bike is inderdaad betrekkelijk duur. Laat je echter niet afschrikken door de vraagprijs. Jij hebt jouw elektrische fiets namelijk binnen de kortste keren weer terugverdiend. Hoe? Doordat jij jouw auto vaker laat staan. En wanneer jij jouw auto niet gebruikt, verbruik je natuurlijk ook geen brandstof. Dit houdt in dat je aanzienlijk minder vaak hoeft te tanken. Door deze besparing heb jij jouw e-bike binnen een paar jaar alweer terugverdiend.

Waar koop je een e-bike?

Ben jij op zoek naar een e-bike? Dan is de kans groot dat jij hiervoor naar een fietsenspeciaalzaak gaat. Je kunt je echter ook eerst eens richten tot het internet. Bij een online fietsenwinkel kun jij namelijk ook een e-bike aanschaffen. Wil je toch liever in een echte winkel kopen? Dan kun je een online fietsenwinkel natuurlijk prima gebruiken om inspiratie op te doen. Zo kun jij vast kijken wat de verschillende functies van zo’n e-bike nu eigenlijk zijn. Daarnaast weet je zo direct wat jij ongeveer moet neertellen wanneer je zo’n elektrische fiets aan wilt schaffen. En dit soort informatie kun jij prima gebruiken als jij naar een fietsenwinkel gaat voor de aankoop van een e-bike!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here