Op zoek naar de perfecte Halloween decoratie? Gebruik onze tips!

Halloween, de griezeligste tijd van het jaar, staat voor de deur. Hoog tijd dus voor griezels, spoken en creativiteit. Waarom zou je, in plaats van kant-en-klare versieringen en kostuums te kopen, niet zelf aan de slag gaan en je Halloween-ervaring echt uniek maken? In dit artikel delen we graag een aantal DIY Halloween tips met je!

Deze Halloween DIY-versieringen zijn griezelig leuk

Kun je wel wat DIY inspiratie gebruiken voor Halloween? Wij toveren het graag voor je tevoorschijn! Bij deze een aantal tips:

1 – Griezelige spoken

Maak een leger zwevende verschijningen door witte lakens over ballonnen te draperen. Maak ze vast met touw of visdraad en voeg griezelige gezichten toe met zwarte markeerstiften. Hang ze op in de tuin of in huis voor een echte spookachtige sfeer.

2 – Spookhuis versieringen

Verander je huis in een spookhuis met wat doe-het-zelf rekwisieten. Oude kartonnen dozen kunnen griezelige doodskisten worden, terwijl versleten beddenlakens kunnen dienen als spookachtige gordijnen. Of maak grafstenen van foamboard, compleet met grappige of griezelige grafschriften, en ze in je tuin neerzetten voor een geïmproviseerde begraafplaats.

3 – Gebruik griezelige lichteffecten

Verlichting is onmisbaar bij het creëren van een griezelige sfeer. Of beter: het gebrek eraan. Bedek je verlichting met gekleurde gels of vloeipapier om een buitenaardse gloed te creëren. Plaats LED-kaarsen op batterijen in uitgesneden pompoenen of potten om griezelige lantaarns te maken. Je kunt zelfs griezelige silhouetten op ramen projecteren met een eenvoudig uitgeknipt sjabloon van karton en een zaklamp. En voeg eventueel nog enge muziek toe om het griezelige feest compleet te maken.

4 – Sinistere spinnenwebben

Span katoenen watten of kaasdoek over deuropeningen, meubels en bomen om griezelige spinnenwebben te maken. Voeg wat plastic spinnen toe voor een extra griezelig tintje. De webben zijn eenvoudig te maken en zeer effectief om de Halloweenstemming erin te brengen.

5 – Boze heksenketels

Maak een borrelende ketel van een oude grote plastic pot. Bevestig stroken groene en zwarte tule rond de rand om een borrelend brouwsel na te bootsen. Plaats er een bakje droogijs in om de illusie van een rokend brouwsel te creëren!

Pompoenen snijden doe je zo

Pompoenen horen natuurlijk bij Halloween. Het snijden is best wat werk en levert veel rommel op. Heb je daar geen zin in? Probeer dan de ‘no-carve’ aanpak. Beschilder je pompoenen met griezelige gezichten, scènes of zelfs ontwerpen met een sterrenstelsel-thema. En gebruik glow-in-the-dark verf voor een extra griezelig effect.

Wat zin pompoen diorama’s?

Wist je dat je mooie diorama’s kunt maken van pompenen? Hol ze uit en maak er minidiorama’s van. Gebruik kleine figuurtjes, ambachtelijk mos en LED waxinelichtjes om ingewikkelde scènes te bouwen. Maak een kerkhof, spookbos of griezelig dorp in je pompoen.

Gebruik sjablonen voor de pompoenen

Zoek of maak sjablonen van je favoriete Halloween-motieven en teken ze op je pompoen. Gebruik dan een klein mesje om de schil van de pompoen weg te etsen, zodat er een ontwerp overblijft dat gloeit als je er een kaars of LED-lampje in plaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here