Hoe blijf je warm tijdens de herfst?

In de herfst en wintermaanden dalen de temperaturen behoorlijk. Natuurlijk is het wel zo fijn om er warmpjes bij te zitten. Letterlijk en figuurlijk! Maar hoe doe je dat dan? Wij vertellen het je graag in dit artikel en delen een aantal handige tips.

Tip 1: Draag laagjes

Laagjes in je kleding is een van de beste methoden om warm te blijven. Begin met een basislaag die zweet van je huid afvoert, voeg dan een isolerende laag toe zoals fleece of wol, en tot slot een bovenlaag die waterdicht en winddicht is. Door deze methode te gebruiken, wordt warme lucht dicht bij je lichaam gehouden, zodat je van kleding kunt wisselen als het weer gedurende de dag verandert.

Tip 2: Koop bovenkleding van hoge kwaliteit

Als het erom gaat warm te blijven, kan een jas of jack van hoge kwaliteit het verschil maken. Kies alternatieven die isolatie bieden zonder al te ingewikkeld te zijn. Om de kou tegen te gaan zijn donzen jacks, geïsoleerde parka’s en waterdichte shell jackets fantastische opties. Om je nek warm en veilig te houden gebruik je een capuchon, verstelbare manchetten en een hoge kraag.

Tip 3: Besteed aandacht aan goede accessoires

Je beste bondgenoten in de strijd tegen de kou zijn accessoires. Koop warme handschoenen, een warme muts en een sjaal om je ledematen te beschermen. Kies accessoires in laagjes zodat je warm blijft, want koude lucht kan gemakkelijk binnenkomen door kieren.

Tip 4: Gebruik tochtstoppers in huis

Een goedkope maar efficiënte methode om te voorkomen dat kille lucht je huis binnenkomt, is het gebruik van tochtstoppers. Plaats ze aan de onderkant van ramen en deuren om tocht tegen te houden en zo de warmte en het comfort van je woonruimtes te behouden.

Tip 5: Geniet van warme drankjes

Warme dranken doen het vooral goed in de herfst en winter. Geniet van een warme drank zoals thee, koffie, chocolade of misschien een stevige kom soep. Deze dranken verwarmen je niet alleen van binnenuit, maar ze zorgen er ook voor dat je huis er knus uitziet.

Tip 6: Blijf in beweging

Probeer tijdens de koudere maanden actief te blijven, want beweging produceert warmte in het lichaam. Je blijft warmer en voelt je over het algemeen beter als je je lichaam in beweging houdt, of dat nu is door stevig wandelen, wintersporten of zelfs oefeningen binnenshuis.

Tip 7: Maak je huis gezellig

Door pluche dekens, zachte kussens en warmgetinte meubels te gebruiken, kun je je woonkamers gezelliger en uitnodigender maken. Je huis kan een knus toevluchtsoord voor de kou worden met een elektrische kachel of een knapperend haardvuur.

Tip 8: Draag thermisch ondergoed

Thermisch ondergoed, ook wel long johns genoemd, is ontworpen om je warm te houden door warmte dicht tegen je lichaam aan te houden. Deze dunne en lichte kledingstukken draag je onder je gewone kleding en zijn ideaal voor die dagen waarop de kou onverbiddelijk lijkt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder merinowol en synthetische mengsels en bieden verschillende warmteopties die passen bij jouw behoeften.

Tip 9: Voorkom koude voeten

Het kan echt pijnlijk zijn om koude voeten te hebben. Investeer in een paar geïsoleerde, waterdichte laarzen om je tenen warm te houden. Om je voeten warm en droog te houden, zoek je schoeisel met dikke, isolerende zolen en vochtafvoerende voering.

Tip 10: Gebruik goede verwarming

Het is net zo belangrijk om je huis warm te houden als om je warm aan te kleden als je naar buiten gaat. Controleer de werking van je verwarmingssysteem en overweeg de aanschaf van een programmeerbare thermostaat om de temperatuur te regelen en de energiekosten te verlagen. Om te voorkomen dat warmte ontsnapt, moet je niet vergeten om tocht rond ramen en deuren te blokkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here