Handige apps en tips voor je smartphone in 2022

apps smartphone

Het jaar 2022 is nog maar net begonnen maar iedereen hoopt dat het beter gaat worden dan de 2 verstreken jaren. We gaan weer meer naar buiten en uiteraard gaat de smartphone mee en dat betekent dat je binnenkort weer voor een nieuw abonnement moet gaan kiezen, bijvoorbeeld Sim Only. welke apps moet je nu echt installeren? Hieronder staan wat leuke tips en apps voor als de wereld weer ‘open gaat’.

1. RunPee

Stel je zit in de bioscoop bij een prachtige film maar je moet naar de wc. Op RunPee geef je dan aan naar welke film je kijkt. Je krijgt vervolgens een trilsignaal op het moment dat je naar het toilet kan gaan zonder een belangrijk moment te missen. In de app zijn voor films namelijk alle momenten al geselecteerd waarin er geen essentiële scènes voorkomen. Dat is een prettig gevoel.

2. Breakzy

Ben je met de auto onderweg en heb je alle tijd voor jezelf? Dan is Breakzy een handige app om je te vermaken. Breakzy signaleert alle leuke dingen die zich op maximaal 10 kilometer van je huidige positie bevinden. Dat kan een picknick plek zijn maar ook een leuk dorp, een pretpark of museum. Breakzy is geschikt voor vrijwel alle wegen in Europa.

3. Gebruik Siri om afgeschermd te bellen

Wellicht herken je de situatie. Iemand vraagt je iPhone om een belletje te doen. Weigeren is moeilijk, maar je hebt ook geen onbeperkt vertrouwen in degene die wil bellen. Dan kan je Siri te hulp roepen. Siri kan immers een nummer voor je bellen. Vraag aan Siri om een nummer of een contactpersoon in jouw smartphone te bellen voordat je de telefoon afgeeft. Het is niet ideaal, maar geeft extra zekerheid.

Nog een tip: Ben jij nog aan het twijfelen wat voor keuze bij jouw belgedrag past? Bekijk dan de opties van Sim Only en Prepaid van Simyo om iets te kiezen wat bij jouw smartphone gebruik past.

4. Een privé-contact in een groepsapp

Iedereen is tegenwoordig wel lid van een aantal groepen op whatsapp, maar soms heb je toch even behoefte aan overleg met iemand in de groep zonder dat iedereen kan meekijken. Druk dan tijdens het groepsgesprek het bericht van degene die je iets privé wilt melden even in. Er komt dan een menu waar je ook een privé bericht kan sturen. Heel handig om even tijdens het groepsgesprek iets te kunnen overleggen of toe te voegen.

5. Aanbevelingen Netflix uitbreiden

Als je een fan van Netflix bent, ken je de lijstjes met aanbevelingen en verder kijken wel. Heel handig omdat deze zijn gebaseerd op jouw kijkgedrag tot dusverre. Dan zal het echter bij regelmatig kijken ook voorkomen dat de lijstjes erg veel programma’s tonen die je al kent of niet wil zien. Wil je weer eens een nieuwe lijst met frisse aanbevelingen? Klik dan op het menu op een titel en hou deze vast totdat je de optie verwijderen ziet. Op die manier krijg je nieuwe aanbevelingen die nog steeds passen bij jouw favoriete programma’s.

Vind je de bovenstaande tips interessant? In 2022 zullen er ongetwijfeld nog veel meer leuke apps en tips volgen en ook die zullen hier worden gemeld. Wellicht kun je daarmee bijvoorbeeld meer inzicht in je gezondheid vergaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here