Een jacuzzi kopen: waar kun je op letten?

man en vrouw in jacuzzi

Wat is er fijner dan na een zware werkdag thuis in eigen achtertuin te kunnen genieten van een paar uurtjes heerlijk ontspannen in je eigen jacuzzi? Even nergens meer aan hoeven denken, de spanning van je af laten glijden… Heerlijk toch? Wat houdt je eigenlijk tegen? Een jacuzzi kopen is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld, mits je weet waar je op moet letten bij het vergelijken van het aanbod. Dat laatste kan soms lastig zijn, omdat je dit soort aankopen nu eenmaal niet dagelijks doet. Maar met wat goede adviezen kun je een afgewogen mening vormen en de juiste keuze maken!

Wat is een jacuzzi?

Voor veel mensen staat de term jacuzzi synoniem voor bubbelbad. Toch is dat maar ten dele waar. Een jacuzzi is inderdaad een bubbelbad, maar niet elk bubbelbad is een jacuzzi. Het is namelijk een merknaam. Men spreekt ook wel van een spabad of een buitenspa, maar alleen het bedrijf dat in 1915 door zeven Italiaanse broers met de familienaam Jacuzzi werd opgericht, mag de term jacuzzi gebruiken.

De voordelen van een jacuzzi

Het regelmatig gebruikmaken van een jacuzzi wordt gezien als een weldaad voor de gezondheid. Het warme water heeft een therapeutische werking op zowel lichaam als geest. Het stimuleert de werking van het hart en bevordert daardoor ook de bloedcirculatie. Dat houdt in dat spieren beter in staat zijn om te herstellen van eventuele blessures en dat de aanmaak van nieuwe lichaamscellen beter verloopt. De warmte zorgt er bovendien voor dat het lichaam begint te transpireren, waardoor afvalstoffen efficiënt worden afgevoerd. Tegelijk ontspant je lichaam zich, waardoor je mentaal scherper wordt.

Waar moet je op letten?

Ga je zelf een jacuzzi kopen, dan is op de eerste plaats van belang met hoeveel personen je daarvan gebruik wilt gaan maken. Het antwoord op die vraag is bepalend voor het formaat van de jacuzzi. Daarnaast is natuurlijk ook van belang of je erin wilt kunnen zitten of liggen. Beide varianten zijn mogelijk, maar het is wel iets om vooraf goed over na te denken. Verder is het stroomverbruik een punt van aandacht. Een jacuzzi verbruikt stroom, maar de mate waarin verschilt nogal tussen het ene en het andere model. Daarbij speelt tevens een rol in hoeverre de jacuzzi geïsoleerd is. Goed geïsoleerde jacuzzi’s behouden namelijk langer hun warmte, waardoor ze zuiniger zijn. Sluit een jacuzzi thuis bij voorkeur aan op een aparte stroomgroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here