De voordelen van een online cursus

online cursus

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om op latere leeftijd nog een opleiding of cursus te volgen. Dit doen zij vaak naast hun baan. Soms kan dit via het bedrijf waar iemand momenteel werkt. Met goedkeuring van het bedrijf kan zo’n opleiding of cursus vaak zelfs onder werktijd gevolgd worden. Bovendien komt het vaak voor dat het bedrijf de kosten voor die cursus voor zijn rekening neemt. Wil jij echter een cursus volgen voor jouw eigen ontwikkeling. Dan moet je dit natuurlijk ook in je eigen tijd doen en zelf betalen. Het wordt echter een lastig verhaal wanneer jij de tijd en het geld hier niet voor hebt. Gelukkig is er een oplossing: een online cursus volgen. Een cursus op het internet heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van een ‘offline cursus’. Hieronder zetten wij de grootste voordelen voor jou op een rijtje.

Je plant je eigen tijd in

Het voornaamste voordeel van een online cursus is dat jij zelf bepaalt wanneer jij ermee bezig gaat. Een  ‘offline cursus’ heeft vaak vaste avonden. Jij moet hier natuurlijk wel bij aanwezig zijn om de cursus tot een goed einde te brengen. Gelukkig is hier bij een online cursus geen sprake van. Had jij jezelf bijvoorbeeld voorgenomen iedere dinsdag bezig te gaan, maar komt er een keer iets tussen? Dan is dat geen probleem. Je kunt een paar dagen later immers ook gewoon aan de slag gaan met de cursus. Je bent dus ontzetten flexibel en dat maakt het volgen van een online cursus ook zo prettig.

Zelf je plek kiezen

Een ander voordeel van een online cursus is dat er geen vaste locatie is. Jij hoeft bijvoorbeeld niet naar een instituut toe om de cursus te volgen. Het enige wat noodzakelijk is, is een werkende internetverbinding. Heb je zin om lekker op de bank te liggen terwijl je de cursus doet? Dan kan dat natuurlijk gewoon. Je neemt je laptop op schoot en gaat aan de slag. Je kunt echter ook gewoon plaatsnemen aan de keukentafel. Uiteraard is het ook mogelijk om de online cursus buiten de deur te volgen. Echter geldt dan ook weer dat je natuurlijk wel internet moet hebben. Je bent dus zo vrij als een vogel bij een online cursus.

Snel of langzaam, het maakt niet uit!

Sommige mensen willen een online cursus zo snel mogelijk afronden. Niet iedereen heeft echter zin om in een noodgang door de stof heen te gaan. Gelukkig hoeft dat ook niet wanneer jij een online cursus volgt. Je bepaalt namelijk geheel jouw eigen tempo. Heb je even een weekje geen zin om aan de slag te gaan? Dan kun je gewoon een week niets doet. Het enige wat wel belangrijk is, is dat jij aan het einde de gehele cursus doorlopen hebt. Alleen dan ontvang jij namelijk het certificaat dat er eventueel aan verbonden is.

Beperkte kosten

Het volgen van een opleiding is ontzettend duur, dat hoeven wij jou ongetwijfeld niet te vertellen. Je betaalt al snel een bedrag van 2000 euro aan collegegeld per jaar. Ook het volgen van een ‘offline cursus’ is natuurlijk niet bepaald goedkoop. Er moet immers een locatie gehuurd worden waar de cursus gegeven kan worden en er moet een instructeur ingehuurd worden. Dit heeft natuurlijk allemaal zijn invloed op de prijs van zo’n cursus. Bij een online cursus heb jij hier geen last van. Je kunt de cursus namelijk vanuit huis volgen en alles gaat via een online omgeving. Hierdoor zijn de kosten voor een online cursus aanzienlijk minder dan die van een ‘offline cursus’.

Veel gemak van een online omgeving

We gaven hierboven al aan dat een thuisstudie vaak geheel verloopt via een online omgeving. Jij hebt dus niet te maken met boeken en allerlei opdrachten die je op papier in moet leveren. De stof van de cursus download jij simpelweg via de online omgeving. Moeten er opdrachten gemaakt worden? Dan werk je deze gewoon uit op jouw eigen computer. Indien jij ze afgerond hebt, kun je ze uploaden via de online omgeving. Een ander voordeel van zo’n omgeving is dat je makkelijk vragen kunt stellen. Vaak word jij gekoppeld aan een online begeleider. Deze kun je eigenlijk altijd een vraag stellen wanneer jij ergens mee zit. Bij sommige online cursussen worden er zelfs meerdere cursisten aan een groep toegevoegd. Zij volgen allemaal dezelfde cursus, waardoor jullie makkelijk met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here