Caravan verkopen? Dat wordt een eitje met deze tips!

caravan verkopen

Er zijn veel Nederlanders die beschikken over een caravan. Met dit voertuig kun jij helemaal je eigen plan trekken wanneer je op vakantie gaat. Je koppelt hem achter je auto en je rijdt naar de gewenste vakantiebestemming. Eenmaal aangekomen is het alleen nog een kwestie van jouw caravan neerzetten en de vakantie kan direct beginnen. Toch kan er een moment komen dat jij afstand wilt doen van jouw caravan. Dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben. Zo is de caravan misschien verouderd of misschien wil je toch wel eens op een andere manier op vakantie. Jij laat je caravan in dat geval natuurlijk niet verroesten ergens in een schuurtje. Nee, je wilt hem verkopen. In dat geval vang je er immers nog een leuk centje voor. Maar een caravan verkopen kan nog behoorlijk lastig zijn. Met de tips uit onderstaande tekst wordt dit echter een eitje!

Maak jouw caravan goed schoon

Deze tip had jij natuurlijk zelf ook al kunnen bedenken. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat jouw caravan schoon is voor verkoop. En met schoon bedoelen we natuurlijk echt brandschoon. Zorg dat je hem aan de buitenkant goed wast. Daarnaast is een schone binnenkant natuurlijk ook van belang. Indien iemand de caravan wil kopen, is het natuurlijk geen pretje wanneer er overal nog gebruikssporen te zien zijn. Ga dus niet alleen met een stofzuiger vluchtig door jouw caravan heen, maar doe dit ook met een sopje en doek. Richt je ook niet alleen tot de makkelijk bereikbare plekjes. Juist wanneer jij zorgt dat ook de moeilijk bereikbare plekken goed schoon zijn, wordt het verkopen van jouw caravan een stuk makkelijker.

Zorg voor goede foto’s

Is jouw caravan inmiddels brandschoon van binnen en buiten? Dan wordt het de hoogste tijd om een aantal goede foto’s te schieten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat mensen jouw caravan goed kunnen beoordelen. Met een foto van alleen de buitenkant kunnen wij jou nu al garanderen dat jij je caravan niet snel verkoopt. Waarom niet? Omdat mensen dan denken dat er mogelijk problemen zijn met de binnenkant. Anders had jij deze tenslotte ook wel op de foto gezet. Vergeet dus ook vooral niet om wat plaatjes te schieten van de binnenzijde. Zijn er verschillende ruimtes in jouw caravan? Leg dan alle ruimtes afzonderlijk op de gevoelige plaat vast. Op deze manier krijgen potentiële kopers direct een goede indruk van jouw caravan, waardoor zij beter kunnen oordelen. Uiteraard komt dit de snelheid van de verkoop ook ten goede.

Welke verkoopmogelijkheid kies jij?

Heb jij een behoorlijk aantal foto’s van jouw caravan gemaakt? Dan wordt het de hoogste tijd om te kiezen via waar jij jouw caravan wilt verkopen. Jij hebt hier vandaag de dag verschillende mogelijkheden toe. Zo kun je naar een caravandealer gaan. Wie weet geeft hij jou nog een mooi prijsje voor jouw caravan. Voor veel mensen is dit  echter al te veel moeite. Daarom worden caravans tegenwoordig steeds vaker via het internet verkocht. Dit kan bijvoorbeeld via een tweedehands site. Jij plaats jouw caravan op zo’n site en voegt een aantal foto’s toe. Zet jouw caravan bij voorkeur op meerdere websites, want dat maakt het een stuk makkelijker om het voertuig te verkopen. Ben jij actief op sociale media? Vergeet dan ook vooral niet jouw caravan via deze kanalen te delen. Dit zorgt er namelijk voor dat het bereik alleen nog maar groter wordt. Je zult zien dat jij jouw caravan zo een stuk sneller verkoopt.

Neem een prijs in gedachten

Voor jij begint met de verkoop van jouw caravan, is het handig alvast een prijs in gedachten te hebben. Wanneer jij jouw caravan snel wilt verkopen, moet dit natuurlijk wel een reële prijs zijn. Indien jij niet thuis bent in de wereld van caravans is dit geen makkelijke opgave. De praktijk leert dat er genoeg mensen zijn die een veel te hoog bedrag vragen voor hun caravan. Dit maakt de verkoop natuurlijk alleen maar lastiger. Om een goeie prijsinschatting te maken, is het dan ook raadzaam naar andere caravans te kijken. Zoek bijvoorbeeld naar dezelfde caravans en let hierbij op type, bouwjaar en staat. Door jouw caravan met die van anderen te vergelijken, kun jij een reëel prijskaartje hangen aan jouw caravan.

Verzwijg gebreken van de caravan niet

Is jouw caravan al de nodige jaartjes mee geweest op vakantie? Dan is de kans aanwezig dat het voertuig her en der wat gebreken heeft. Zijn dit maar kleine dingetjes? Dan ben jij mogelijk geneigd deze te verzwijgen. Dit maakt de verkoop van jouw caravan er echter niet makkelijker op. Het zal vast niet lang duren voor de problemen alsnog aan het licht komen. En wanneer jij verzwegen hebt dat er iets mis was met de caravan, bemoeilijkt dit de verkoop natuurlijk alleen maar. Zorg daarom dat je altijd open kaart speelt. Je zult zien dat dit een positief effect heeft op verkoop van jouw caravan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here