Zo vind je de beste zorgverzekeraar

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dit geldt ook voor zorgverzekeringen, die allerlei zorgpakketten aanbieden. Is het zorgpakket het afgelopen jaar niet bevallen? Dan zou je in november over kunnen stappen naar een andere zorgverzekeraar. Door het grote aanbod is dit echter geen gemakkelijke kus. Om toch de knoop door te hakken dien je zorg te vergelijken. Bij deze een aantal tips om de juiste keuze te maken.

Zet je zorgwensen op papier

Voor het overstappen naar een andere zorgverzekeraar hebben mensen vaak allerlei redenen. Het zorgpakket past bijvoorbeeld beter bij hun wensen en behoeftes. Ook het budget speelt in veel gevallen een rol. Hoe dan ook dient een overstap zo gunstig mogelijk voor jou uit te pakken. Om zorg goed met elkaar te vergelijken dien je jouw zorgwensen duidelijk voor ogen te hebben. Maak bijvoorbeeld een handig overzicht op papier of in Excel.

Hou rekening met je levensstijl

Hou bij het in kaart brengen van je gewenste zorg rekening met je leeftijd, levensstijl en wensen voor de toekomst. Elke zorgverzekeraar biedt een basispakket aan. Voor sommige zaken dien je echter een aanvullend pakket te kiezen. Wil je op korte termijn bijvoorbeeld kinderen? Kies dan bijvoorbeeld voor een aanvullend kraampakket in je verzekering.

Zorg vergelijken

Het is essentieel dat je zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt. Op die manier krijg je een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding van een bepaalde aanbieder. Zo kun je onder andere op de Zorgwijzer en Independer zorg met elkaar vergelijken. Op beide sites vind je een handig overzicht van onder andere de premie, kwaliteit en service van de meer dan 60 zorgverzekeringen in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here