Waarom een scootmobiel aanschaffen?

scootmobiel

Ouderdom komt met gebreken. Jij zit ongetwijfeld niet op deze gebreken te wachten, maar helaas ontkom je er niet aan. Hoe ouder je wordt, des te meer fysieke klachten jij krijgt. Voor de één beginnen deze klachten eerder dan voor de ander. Het voornaamste probleem is dat jij minder mobiel wordt. Zo kunnen mensen op leeftijd bijvoorbeeld niet goed meer lopen. Het is in dat geval bijzonder lastig om je te verplaatsten van A naar B. Gelukkig zijn er voldoende hulpmiddelen. Zo kun jij het proberen met een wandelstok of rollator. Een andere mogelijkheid is een scootmobiel. Naast gezondheidsproblemen zijn er nog een aantal andere redenen waarom het handig kan zijn een scootmobiel aan te schaffen.

Je blijft zelfstandig

Veel mensen zien het als een teken van zwakte wanneer zij een scootmobiel aanschaffen. Zij moeten immers een hulpmiddel gebruiken, waardoor zij zichzelf niet meer als zelfstandig zien. De stap naar een eerste scootmobiel is dan ook niet makkelijk. Er zijn zelfs mensen die er niet aan beginnen en het grootste deel van de tijd binnenshuis doorbrengen. Dit is natuurlijk ook geen pretje. Het klopt overigens ook helemaal niet dat jij met een scootmobiel niet zelfstandig bent. Je wordt er juist alleen maar zelfstandiger door. Hoe dit komt? Omdat jij je zelf prima kunt redden met zo’n apparaat. Moet je bijvoorbeeld een kleine boodschap doen? Dan kun jij met je scootmobiel snel naar de winkel rijden. Jij hoeft zodoende niemand anders te vragen de boodschap voor jou te halen. Een scootmobiel zorgt er dus voor dat jij je langer zelfstandig kunt redden.

Minder fysieke klachten

Ben jij nog betrekkelijk goed te been? Dan gebruik jij mogelijk nog geen hulpmiddelen bij het lopen. Het kan echter wel zo zijn dat jij na een flink stuk lopen enorm last hebt van spieren, botten of gewrichten. Dit is natuurlijk geen pretje. Hierdoor leg jij ongetwijfeld aanzienlijk minder lange afstanden af dan voorheen. Met een scootmobiel is dit probleem in een klap opgelost. U neemt simpelweg plaats in de stoel en bestuurt het apparaat naar de gewenste plek. Jij hoeft zo dus niet constant binnen te blijven zitten omdat je zoveel pijn hebt. Met een scootmobiel heb jij dus aanmerkelijk minder last van fysieke klachten en dat is natuurlijk prettig.

Geen verlenging van jouw rijbewijs

Een rijbewijs wordt tegenwoordig voor een periode van tien jaar vergeven. Indien jij jouw rijbewijs dit jaar verlengt, is deze dus tot en met 2029 geldig. Voor iemand van 69 is dit bijvoorbeeld anders. Een rijbewijs wordt namelijk maar tot het 75e levensjaar vergeven. Indien iemand van 69 zijn rijbewijs wil verlengen, wordt deze dus met ‘slechts’ zes jaar verlengd. Dit betekent echter niet dat iemand van boven de 75 niet meer plaats mag nemen achter het stuur, integendeel. 75-plussers moeten voor een rijbewijs altijd een medische keuring ondergaan. Kom jij deze keuring niet door? Dan wordt jouw rijbewijs helaas niet verlengd. Het wordt in dat geval lastig om je te verplaatsen. Met een scootmobiel los je dit probleem in één keer op. Je hoeft hier namelijk geen rijbewijs voor te hebben, waardoor jij zonder problemen jouw gang kunt gaan.

Goed voor sociale contacten

Steeds vaker horen we dat ouderen eenzaam zijn. Zo zijn veel ouderen aan huis gekluisterd en hebben zij weinig sociale contacten. Dit is natuurlijk een hartstikke vervelend probleem. Een scootmobiel kan echter een einde maken aan deze eenzaamheid. Met zo’n apparaat ben jij namelijk vrij om te gaan en te staan waar jij wilt. Is er ergens een kaartmiddag in de buurt? Of wil je naar de verjaardag van jouw kleinkind die aan de andere kant van het dorp of de stad woont? Dan neem jij simpelweg plaats in jouw scootmobiel en rijd je erheen. Door een scootmobiel blijf jij dus sociale contacten houden. Jij voelt je zodoende natuurlijk een stuk minder eenzaam!

Ben jij overtuigd? Schaf een scootmobiel aan!

Had jij altijd een negatieve associatie met een scootmobiel? Dan is dit door de bovenstaande punten mogelijk wel veranderd. Misschien ben jij zelfs wel overstag en wil je zo snel mogelijk een scootmobiel aanschaffen. Dit is echter geen makkelijke opgave. Ten eerste zijn er talloze aanbieders van scootmobiels en daarnaast zijn er allerlei verschillende modellen. Koop daarom ook nooit lukraak een scootmobiel. Bij de meeste aanbieders kun jij een scootmobiel eerst uitproberen. Test er vooral meerdere, zodat jij weet of het apparaat jou al dan niet aanstaat. Ben jij eruit? Hak de knoop dan door. In dat geval ben jij snel de eigenaar van jouw eerste scootmobiel!

Lees ook: alles wat je moet weten over het aanschaffen van een traplift

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here