Tips om te ontspannen in Corona tijd

Vermoeidheid, chagrijnigheid, gebrek aan enthousiasme, depressie, en een verhoogd cortisol zijn enkele kenmerken van overtraining syndroom. En van hoe sommige mensen zich voelen in Corona tijd. Het maken van een trainingsprogramma – het verdelen van je regelmaat in verschillende trainingssettings – kan overtraining helpen voorkomen door rustfasen in je routine in te bouwen. Bovendien helpt het je om te ontspannen in Corona tijd. Hoe kun je dat nog meer doen? Lees snel verder voor het antwoord!

Tip 1: Stel een trainingsschema op

Een trainingsschema opstellen is niet moeilijk. Je kunt bijvoorbeeld op maandag en woensdag krachttraining doen, op dinsdag en donderdag fietsen, op vrijdag werken en op zaterdag en zondag uitrusten. En minstens zo belangrijk: vergeet niet om je sportprestaties bij te houden.

Tip 2: Motiveer jezelf

Neem een paar minuten de tijd om alle redenen op te schrijven waarom u niet aan een trainingsprogramma kunt beginnen. Kijk dan naar de basis van elke reden. Bijvoorbeeld, als je schreef, “Geen tijd” als een van uw redenen, dan is dat misschien gebaseerd op een geloof dat een trainingsprogramma kost veel tijd. Beginnen met zelfs vijf minuten per dag zal een positief effect hebben omdat je een gezonde gewoonte hebt gecreëerd waar er voorheen geen was, en dat is een krachtige mentale aanpassing. Een nadere blik op uw lijst zal die valse overtuigingen blootleggen die zich achter elk excuus verbergen.

Tip 3: Denk in stapjes

Een veelvoorkomende belemmering voor het verbeteren van de gezondheid is het gevoel overweldigd door al het beschikbare advies en onderzoek. Probeer je eerst te concentreren op één kleine, schijnbaar onbelangrijke, ongezonde gewoonte en verander die in een gezonde, positieve gewoonte. Als u de gewoonte heeft om te eten zodra je ’s avonds thuiskomt, bewaar dan jouw wandelschoenen in de garage of in de hal en maak een snel rondje voordat je naar binnen gaat. Wanneer elke dag tijdens de lunch een blikje frisdrank drinkt, drink dan twee dagen per week een glas water.

Kleine veranderingen helpen ook

Door met kleine veranderingen te beginnen, krijgt je uiteindelijk de mentaliteit dat gezonde verandering niet per se pijnlijk hoeft te zijn. Het is gemakkelijk om vanaf hier verder te gaan door meer gezonde stappen te nemen.

Tip 4: Doe mee aan een sportevenement

Laten we eerlijk zijn, sporten alleen om te sporten of af te vallen kan saai worden. Maak het wat spannender door je op te geven voor een evenement zoals een hardloopwedstrijd of een fietstocht waarbij je deel kunt uitmaken van een team. Zo geef je je trainingen een nieuw doel, en het is leuk om in de buurt te zijn van anderen die net als jij aan het sporten zijn – en dan hebben we het nog niet eens over het feit dat de meeste evenementen ten goede komen aan non-profitorganisaties. Dat geeft en nog beter gevoel!

Tip 5: Heb een gezond sociaal leven en doe veel dingen samen

De gezondste mensen zijn zij die relaties hebben met andere gezonde mensen. Betrek uw familie of vrienden erbij als u gaat wandelen of gezondere maaltijden plant. Gezonde veranderingen doorvoeren met een geliefde kan jullie dichter bij elkaar brengen en jullie ook motiveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here