Tips om jouw zorgverzekering goedkoper te maken!

teddybeer in bed zorg

Iedere Nederlander met een zorgverzekering betaalt hier maandelijks premie voor. Deze premie ligt behoorlijk hoog. Veel Nederlanders betalen een bedrag van boven de honderd euro. Uiteraard wil jij de kosten voor jouw zorgverzekering zo laag mogelijk houden. Dit kan, maar een goedkope zorgverkering komt jou natuurlijk niet aanwaaien. Hiervoor moet je wel zelf in actie komen. Alleen dan lukt het jou namelijk om te besparen op jouw zorgverzekering voor 2020. Heb jij geen idee wat jij moet doen om te besparen op jouw zorgverzekering? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou in onderstaande tekst namelijk een aantal tips. Deze helpen jou vast en zeker om jouw zorgverzekering goedkoper te maken.

Wat wil je verzekeren?

Alle Nederlanders vanaf 18 jaar moeten een zorgverzekering afsluiten. De overheid heeft bepaald dat iedereen in ieder geval een basisverzekering af moet sluiten. Je ontkomt er dus niet aan om kosten te maken. Deze basisverzekering dekt onder meer de kosten die gepaard gaan met het bezoek aan een huisarts. Ga jij niet of nooit naar de huisarts? Dan heb je mogelijk voldoende aan deze basisverzekering. Weet echter wel dat jij met een basisverzekering zelf opdraait voor de kosten van de tandarts of fysiotherapeut. Ga jij hier eigenlijk ook nooit heen? Vraag jezelf dan goed af wat jij eigenlijk wilt verzekeren voor je een verzekering gaat afsluiten. Op deze manier wordt het namelijk een stuk makkelijker om te besparen op jouw zorgverzekering. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om aanvullende verzekeringen links te laten liggen.

Gooi je eigen risico omhoog

Iedereen die een zorgverzekering afsluit, krijgt te maken met eigen risico. We maken onderscheid tussen het verplicht eigen risico en het vrijwillig eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar vastgesteld door de overheid. Moet jij voor een ingreep naar het ziekenhuis? Dan moet je zelf het verplichte eigen risico ophoesten. Is de ingreep duurder? Dan wordt de rest vergoed door jouw zorgverzekeraar. Het vrijwillig eigen risico kun jij zelf bepalen. Dit staat standaard op nul, maar jij kunt dit jaarlijks verhogen. Waarom je dit zou doen? Omdat jouw zorgverzekering hier een stuk goedkoper van wordt. Het verhogen van jouw vrijwillige eigen risico brengt echter ook een gevaar met zich mee. Indien jou wel iets overkomt, moet je zelf een groter deel van de kosten betalen dan het verplichte eigen risico. Er hangt overigens altijd een maximum aan het verhogen van het vrijwillige eigen risico.

Vergelijk zorgverzekeringen met elkaar

We kennen vandaag de dag talloze zorgverzekeraars die een zorgverzekering aanbieden. Veel mensen vinden het dan ook betrekkelijk lastig om een goedkope zorgverzekering te vinden. Dit kan echter vrij eenvoudig door een vergelijking te maken. Vaak wordt gedacht dat hiervoor websites van alle zorgverzekeraars bezocht moeten worden. Dit was vroeger misschien zo, maar vandaag de dag zeker niet meer. De afgelopen jaren zijn de vergelijkingssites voor zorgverzekeringen namelijk als paddenstoelen uit de grond geschoten. Wil jij aankomend jaar overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering? Maak dan zeker gebruik van een vergelijkingssite om de goedkoopste zorgverzekering voor 2020 te vinden. Hoe zo’n site werkt? Heel simpel. Jij vult namelijk in wat jouw wensen zijn en de site gaat vervolgens voor jou op onderzoek uit. Na luttele seconden wordt jou een overzicht getoond. Hier zie je direct welke zorgverzekering in jouw situatie het goedkoopste is. Makkelijker gaat het dus niet worden om de goedkoopste zorgverzekering te vinden!

Vergeet de zorgtoeslag niet

Veel mensen vinden de premie voor een zorgverzekering ontzettend hoog. Dat vinden wij uiteraard ook. De premie is de afgelopen jaren alleen maar verder gestegen en deze lijn zal de komende jaren vast en zeker nog wel doorzetten. Staar je echter niet blind op de premie. Jij kunt namelijk ook zorgtoeslag aanvragen bij de overheid. Wat dit is? Dit is een financiële compensatie vanuit de overheid om de kosten voor jouw zorgverzekering te drukken. Hoe hoog deze toeslag is? Dat verschilt per persoon. De hoogte van de zorgtoeslag hangt namelijk van jouw inkomen af. Ben je zelf nog student? Dan wordt er vaak naar het inkomen van jouw ouders gekeken om de hoogte van de zorgtoeslag te bepalen. Verdienen jouw ouders betrekkelijk goed? Dan is de kans groot dat je niet veel zorgtoeslag krijgt. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je zelf een fulltime baan hebt en een riant salaris opstrijkt.

Betaal premie per jaar

Een groot deel van de Nederlanders betaalt maandelijks premie voor de zorgverzekering. Vaak wordt gedacht dat het verplicht is om maandelijks een bedrag af te staan. Dit is echter niet het geval. Het is namelijk ook mogelijk om jouw premie in één keer te betalen. Dit moet altijd aan het begin van het jaar gedaan worden. Wanneer jij jouw premie in één keer betaalt, krijg je bij de meeste zorgverzekeraars korting op de jaarlijkse premie. Dit is vaak maar een paar procent, maar jij betaalt hierdoor toch minder dan wanneer jij per maand een bedrag afstaat. Kun jij de jaarkosten van jouw zorgverzekering in één keer missen. Overweeg dan zeker om dit in één keer af te tikken. Je bent dan immers goedkoper uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here