Lichaamsbeweging en het geheugen: zo zit dat

Lichaamsbeweging is goed voor je hersenen. Het verbetert bijvoorbeeld je geheugen en draagt bij aan het voorkomen van nare geheugenziektes. Wat is het effect van lichaamsbeweging op de hersenen? In dit artikel vindt u bewijs en uitleg over hoe lichaamsbeweging jouw hersenen helpt bij hun taak van geheugen.

Informatieverwerking door de hersenen

De hersenen zijn een orgaan dat informatie verwerkt. Het wordt “de hersenen” genoemd omdat het het orgaan wordt genoemd dat verantwoordelijk is voor het geheugen. Dit orgaan is verdeeld in twee delen, de hersenschors en het lichaam, die beide verantwoordelijk zijn voor het geheugen. Dit orgaan bevindt zich in het centrum van het lichaam.

Geheugenvorming en leren

De hersenschors is verantwoordelijk voor geheugenvorming, leren en geheugen. Dit orgaan is zeer cruciaal voor het functioneren van het lichaam en maakt gebruik van bloedvaten om zuurstof, voedingsstoffen en hormonen naar de hersenen te brengen. Via dit orgaan zijn de bloedvaten verantwoordelijk voor de toevoer van bloed en voedingsstoffen naar de hersenen. De hersenschors maakt ook gebruik van een bloeddruk en een glucoseniveau om de functie van dit orgaan te reguleren. Via dit orgaan is glucose ook verantwoordelijk voor het reguleren van de stofwisseling van dit orgaan.

Zenuwimpulsen

Via dit orgaan worden zenuwimpulsen geregeld en worden instructies doorgegeven van de hersenen naar de spieren en van de spieren naar het lichaam. Ook de bloedvaten zijn verantwoordelijk voor het transport van voedingsstoffen en hormonen van de hersenen naar de spieren. De hersenschors is verantwoordelijk voor het doorgeven van boodschappen van de hersenen naar de spieren en van de spieren naar het lichaam.

De rol van de hersenschors

Volgens medisch onderzoek is de hersenschors verantwoordelijk voor het zenden en ontvangen van informatie van de zenuwen naar de spieren en de spieren. Tijdens de hersenactiviteiten vinden er ook heel wat metabolische activiteiten plaats in de hersenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here