Hoe beïnvloedt roken de hersenen?

Veel mensen weten wat roken kan doen met het hart en je algehele gezondheid, maar over het effect op de hersenen is niet veel bekend. Roken kan ook de hersenen aantasten en langdurige problemen veroorzaken die in de toekomst een zware behandeling vereisen. Hoe beïnvloedt roken de hersenen? Wij hebben het voor je uitgezoch.

Roken en invloed op de cognitieve vaardigheden

Cognitieve vaardigheden houden ons scherp bij het voeren van een gesprek met mensen of het uitvoeren van eenvoudige taken in het leven. Goede cognitieve vaardigheden zullen ons helpen ons leven lang scherpe hersenen te behouden. Als we ouder worden, zullen we een achteruitgang in cognitieve vaardigheden zien, en hier zullen we moeite hebben om nieuwe informatie tot ons te nemen, omdat we moeite hebben om van de ene mentale taak naar de andere over te schakelen.

Roken veroorzaakt hersenveroudering

Mensen die regelmatig roken hebben een grotere kans dat hun hersenen verouderen, omdat ze moeite zullen hebben met het uitvoeren van alledaagse taken in hun leven. Na verloop van tijd zal het effect van cognitieve achteruitgang steeds groter worden.

Cortex

De cortex is mensen die veel roken veel dunner dan bij niet-rokers. Rookring heeft de neiging de grijze massa bij rokers te vernietigen. Beschadiging van de hersenschors leidt tot een aanslag op het denkvermogen, inclusief geheugen en leren. Het hebben van een dikkere hersenschors is veel gunstiger voor je gezondheid.

Dunnere hersenschors

Mensen die veel roken hebben een dunnere hersenschors, wat uiteindelijk leidt tot minder denken en moeite hebben met het houden van een fatsoenlijk gesprek. Hersenactiviteiten die regelmatige functies spelen zullen het moeilijker hebben om snelle beoordelingen bij te houden. De hersenschors heeft de neiging om met de leeftijd dunner te worden. Het komt vaak voor dat oudere mensen een dunnere hersenschors hebben dan jonge mensen. Maar mensen die vaak roken hebben meestal al op jonge leeftijd een dunnere hersenschors.

Zijn de effecten van roken op de hersenen te verhelpen?

Roken versnelt de normale dunner wordende cortex, wat in de toekomst tot allerlei problemen leidt. Roken is gerelateerd aan hersenschade en problemen met de geest als er niet op de juiste manier mee gestopt wordt. Is er een kans op herstel? Ja, als je in de beginfase stopt met roken, heb je kans op herstel. Maar het herstelproces zal tijd kosten, dus de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deeltjesverwijdering mogelijk is als je stopt met roken. Het is beter om te stoppen met roken als je tekenen van eventuele symptomen krijgt.

Wat als je al problemen ervaart?

Ervaar je problemen? Da moet je je arts raadplegen en met je gezondheidsadviseur overleggen om je alle details te geven over de symptomen en wat je op tijd kunt doen. Maar je kunt alle problemen van het roken stoppen door beetje bij beetje te stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here