8 tips voor blije voeten

blije voeten

Soms als je thuiskomt, besef je weer ineens dat je niet voorzichtig genoeg bent geweest met je voeten. De hele dag staan, veel lopen maar ook in strakke schoenen onder je bureau. Daardoor worden je voeten pijnlijk en dat merk je meteen op het moment dat jij tot rust komt. Geef je voeten ook ontspanning met de volgende tips.

1. Verzorg je voeten goed

Was je voeten dagelijks met handwarm water. Zeep is eigenlijk niet nodig, gebruik daarom hoogstens een neutrale zeep. Droog je voeten na iedere wasbeurt goed af. Trek nooit je sokken al aan als je voeten nog niet droog zijn.

2. Neem regelmatig een voetbad

Wist je dat je voeten in de loop van de dag met circa 5 procent in volume toenemen? Een ontspannen bad of fris voetenbad is dan wel zo lekker. Maar als je een of meerdere wondjes op je voeten heb, stel dan het voetenbad uit totdat deze genezen zijn. Het verweken van de huid rondom de wond kan de genezing belemmeren.

3. Nooit met blote voeten in je schoen

Als je blaren wilt voorkomen en de huid van je voeten wilt beschermen ga je nooit met blote voeten in een schoen lopen. Gebruik altijd goed passende sokken van een goed materiaal.

4. Gebruik de juiste sokken

Het materiaal van de sokken die je draagt maakt het verschil. Van bamboe worden superzachte herensokken gemaakt. Het natuurlijke materiaal is uitermate geschikt om als basis voor sokken te dienen. Bamboe heeft uitstekende ventilerende eigenschappen en voert ook vocht snel af. Voor wie last heeft van zweetvoeten zijn deze sokken ook vaak een uitkomst. Maar het draait vooral om comfort en dat kan bamboe ook garanderen middels superzachte herensokken.

5. Knip je nagels op de juiste manier

Teennagels moeten recht en niet te kort worden afgeknipt. Een slechte nagelverzorging en knellende schoenen kunnen snel voor een ingegroeide teennagel zorgen en dat betekent vaak een bezoek aan de huisarts. Ga niet prutsen met een huisschaar maar gebruik een goede kwaliteit nagelknipper. Een investering die zich terugbetaalt door goed verzorgde nagels. Overtollig eelt kan je weghalen met puimsteen of een eeltschraper.

6. Behandel te droge voethuid

Controleer regelmatig je voethuid. Als deze te droog is, levert dat na een periode zeker problemen op. Voorkom dat en neem een verzorgende crème voor je voeten. Bij iedere drogist kan je die kopen en na een paar behandelingen merk je het verschil meteen.

7. Neem geen overbodige risico’s bij sporten etc.

Er zijn meer voetziekten dan jij wil weten. Het meeste risico loop je in zwembaden, sauna’s en sporthallen. Gebruik altijd je eigen slippers en wees voorzichtig op plaatsen die veel worden gebruikt. Thuis kan je immers ook douchen en daar is het risico beslist veel kleiner om een huidziekte op te lopen.

8. Zorg voor goed schoeisel

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, nemen je voeten in de loop van de dag in omvang toe. Hou daar rekening mee als je schoenen koopt. Tenslotte weet jij ook zelf heel goed welke schoenen comfortabel aanvoelen.

Met blije voeten, voel jij je ook beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here