Wat is daytrading?

Day trading is tegenwoordig erg populair. Wat is day trading? Dat kunnen we vrij simpel uitleggen. Het is in feite een methode om trends te voorspellen, zoals de stijgende of dalende trend. Het is ook een vorm van speculatie. Hoe zit dit precies?

Wat is forecasting?

Forecasting is in feite een voorspelling gebaseerd op feiten, zoals de factoren die hebben geleid tot de huidige markttrend. Aangezien de factoren reeds op voorhand zijn vastgesteld, kunnen zij worden gebruikt als basis om voorspellingen te doen. En deze voorspellingen worden gebruikt om te handelen.

Is daytrading riskant?

Velen geloven dat daghandel een zeer riskante onderneming is. Dit is echter niet helemaal waar. De risico’s omvatten wat men marktrisico’s noemt, zoals het nieuws dat de voorspelde trend zou kunnen beïnvloeden, maar het kunnen ook technische risico’s zijn, zoals de risico’s van handelsfouten, zoals geld verliezen door slechte handelsbeslissingen. Soms kan het risico de moeite waard zijn en kun je geld verdienen, maar dit is afhankelijk van je strategie.

Trends en de financiële markt

Een marktrisico wordt in feite verminderd wanneer er een duidelijke trend in de markt is. Bijvoorbeeld, als de koers daalt, is er een duidelijke trend in de markt. In dit geval wordt het marktrisico tot een minimum beperkt, en kunnen traders de prijsvoorspellingen gebruiken om met een hoge mate van vertrouwen te handelen.

Goede systemen en regels

Goede systemen en regels die gebaseerd zijn op duidelijke markttendensen, en een strategie die de risico’s in evenwicht houdt, zijn ook zeer belangrijk. Indien de strategie bijvoorbeeld zou resulteren in het winnen van te veel geld met te weinig risico, zou dit een mislukking van de strategie betekenen. Evenzo, als er te weinig marktrisico’s zijn, is het systeem ook te zwak. In dat geval is het systeem nutteloos, maar zouden de risico’s sterk worden beperkt. Als er bijvoorbeeld slechts 5 risiconiveaus in het systeem zijn, zou het een zeer klein risico zijn. Ook als de strategie het geld kan verliezen op slechts 3 niveaus, zou het slechts een klein bedrag aan een laag risico verliezen. Dit komt omdat de strategie de risico’s vermindert en het systeem in elk geval winstgevend laat zijn.

Hoe word je een succesvolle trader?

Welke factoren zijn er dan nog nodig om van de strategie echt een succes te maken? Veel traders geloven dat een goed systeem voldoende is om de strategie tot een succes te maken, maar in werkelijkheid moet een goed systeem gebouwd zijn op een sterke fundering. Als de strategie bijvoorbeeld een hoge drawdown heeft die te wijten is aan fouten, kan de drawdown verminderd worden door de strategie te veranderen. Als de strategie een hoge winstmarge heeft die te wijten is aan geluk, kan de winstmarge verminderd worden door de strategie te veranderen. Maar als het risico te hoog is, zal de strategie nooit winstgevend zijn.

Lage winstmarge

Als de strategie echter een lage winstmarge heeft, kan het risico sterk worden verminderd. Indien het risico bijvoorbeeld slechts 2% is, kan het sterk verminderd worden door de allerbeste strategie te kiezen, door het kleinste stop loss risico te selecteren, door een zeer kleine stop loss te kiezen, door de strategie een zeer korte simulatieperiode te laten lopen. Maar zelfs met een laag risico, is het zeer belangrijk om de strategie winstgevend te maken in elke test. Dit betekent dat het zeer moeilijk is om een strategie met een hoge drawdown winstgevend te maken. Maar als de drawdown slechts 3% is, is het veel gemakkelijker om een strategie winstgevend te maken in elke test. Dit betekent dat de drawdown zo veel mogelijk moet gereduceerd worden zodat de strategie in elke test een succesvolle test uitvoert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here