Inboedelverzekering en autoverzekering afsluiten: zo doe je dat

Een inboedelverzekering sluit je af voor je huurwoning of je eigen huis. Dat doe je omdat alle spullen in huis dan goed zijn verzekerd. Gebruik een vergelijkingssite. Daardoor is het maken van de juiste keuze gemakkelijker dan ooit. Welke inboedelverzekering past het beste bij jouw situatie?

Dekkingen

Wanneer je een inboedelverzekering gaat afsluiten dan zit er veel verschil in de dekking. Zo kunnen er nuances zitten in de manier waarop bijvoorbeeld brand, diefstal, waterschade en schade door storm wordt vergoed. Misschien wil je er zeker van zijn dat je gehele inboedel is verzekerd. In dat geval is het handig om te kiezen voor een All risk dekking. Ook deze verzekering kent een aantal nuances, waardoor het aan te raden is om wederom goed te vergelijken.

Jezelf en je inboedel beschermen

Het komt helaas wel eens voor dat je woning schade oploopt. In een dergelijke situatie is het fijn om een goede inboedelverzekering te hebben. Het is natuurlijk geen fijne situatie wanneer er sprake is van inboedelschade. Je bent er veel geld aan kwijt, en het kost tijd om alles weer in orde te maken. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Mocht er onverhoopt toch wat gebeuren, dan is een goede inboedelverzekering zeer belangrijk. Bepaal bij het afsluiten van een inboedelverzekering dan ook goed wat je wil, en vergelijk het aanbod zoveel mogelijk met elkaar. Zo sluit je uiteindelijk een verzekering af die het beste past bij jouw wensen.

Autoverzekering afsluiten

Het geeft ongetwijfeld een goed gevoel om een mooie, nieuwe auto te kopen. Vergelijken is erg handig wanneer je graag een autoverzekering wilt afsluiten. Wat betreft premie en dekking verschillen verzekeringen soms behoorlijk van elkaar. Zodoende kun je bij het afsluiten van een autoverzekering soms behoorlijk veel besparen. Vergelijken is dan ook goed voor je portemonnee. Via onze website vind je eenvoudig de goedkoopste verzekering met de beste dekking die aansluit op jouw situatie.

Drie soorten dekkingen

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je teveel betaalt voor je autoverzekering. Als je slim handelt kun je wel een paar honderd euro op jaarbasis besparen. Let bij het vergelijken van autoverzekeringen onder andere op de dekkingen. In totaal zijn er drie verschillende soorten dekkingen:

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

In Nederland moet iedereen met een auto verplicht de WA afsluiten. Dit is een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering, en dekt de schade beperkt. Met de WA wordt de schade die je aan anderen en hun bezittingen toebrengt tijdens een ongeluk verzekerd. In een dergelijke situatie wordt de schade aan je eigen auto en bezittingen niet vergoed.

WA + beperkte casco

Met de WA + beperkte casco wordt er naast de WA ook schade aan je ruiten of schade door brand of als gevolg van diefstal of inbraak verzekerd. Eigen schade wordt ook in dit geval niet vergoed.

WA + volledige casco (all risk)

Met WA + volledige casco, dat ook wel All risk word genoemd, wordt naast al het bovengenoemde ook schade als gevolg van vandalisme of schade door eigen schuld ook vergoed. Dit is de meest uitgebreide dekking en is dan ook de duurste variant.

Hou rekening met je eigen wensen en omstandigheden

Welke soort dekking het beste bij je past kun je het beste bepalen op basis van je wensen en het vergelijken van de aanbieders. Hou tijdens het vergelijken van de autoverzekering en het kiezen van een dekking rekening met je eigen wensen. Zo is een WA verzekering prima wanneer je niet teveel wil betalen. Dit is immers de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering die je kunt afsluiten. Een Allrisk verzekering is een goede beslissing wanneer je totaal geen risico’s wilt lopen. Zo kan het zijn dat je elke dag veel in de auto zit, bijvoorbeeld voor je werk, waardoor de kans op schade uiteraard ook neemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here