Auto verkopen? Dat kan op deze manieren!

voeten uit een auto

Wil je jouw auto verkopen? Dan heb je hier ongetwijfeld een goede reden voor. Zo kan het zijn dat je een nieuwe auto op het oog hebt. Het is natuurlijk niet mogelijk om in twee auto’s tegelijk te rijden, waardoor het overbodig is om er twee in bezit te hebben. Een andere reden voor verkoop van jouw auto kan een beschadiging of defect zijn. Mogelijk werkt de auto niet meer zoals je wenst. Je kunt er in dat geval nog een tijdje mee doorrijden, maar in dat geval kan hij juist alleen nog maar verder kapot gaan. En voor een kapotte auto krijg je natuurlijk niet veel geld meer. Je hebt vandaag de dag verschillende opties om jouw auto van de hand te doen. Wij zetten hieronder een aantal mogelijkheden op een rijtje om jouw vierwieler snel te verkopen!

Plaats een advertentie op een tweedehands site

Op het internet worden tegenwoordig talloze tweedehands spullen aangeboden. Voorheen gebeurde dit voornamelijk met goedkope producten, maar inmiddels worden er ook telefoons, televisies en zelfs auto’s aangeboden op dergelijke websites. Wil je jouw auto verkopen? Plaats dan zeker een advertentie op een website voor tweedehands spullen. Dergelijke sites worden vaak door veel mensen bezocht, waardoor jouw auto direct onder de aandacht wordt gebracht bij een groot publiek. Zorg er wel voor dat jouw advertentie zo volledig mogelijk is. Voeg gegevens zoals kilometerstand, bouwjaar en Apk-keuring toe en plaats er een aantal duidelijk foto’s bij. Hoe vollediger jouw advertentie is, des te groter is de kans dat je jouw auto snel verkoopt.

Richt je tot een autoplatform

Zoals gezegd kennen we talloze websites voor tweedehands spullen. Op dit soort sites worden allerlei spullen aangeboden. Bezoekers van deze websites zijn lang niet altijd op zoek naar auto’s. Dit maakt de kans op een snelle verkoop een stuk kleiner. Wil je deze kans vergroten? Richt je dan tot een online platform voor auto’s. Net als op een website voor tweedehands spullen kun je hier vaak ook een advertentie plaatsen. Soms wordt hiervoor een vergoeding gevraagd. Laat je hierdoor niet direct afschrikken. Zo’n site trekt namelijk alleen mensen die op zoek zijn naar een auto. De kans dat jouw advertentie gezien wordt is zodoende een stuk groter. Dit komt ook de snelheid van de verkoop ten goede.

Zet sociale media in

Verreweg het grootste gedeelte van de Nederlanders is tegenwoordig actief op sociale media. Zo hebben miljoenen Nederlanders bijvoorbeeld een account op Facebook of Instagram. Ben je zelf ook actief op sociale media en wil je jouw auto verkopen? Zet sociale media hier dan vooral voor in. Je kunt via kanalen als Facebook en Instagram namelijk delen dat je jouw auto verkoopt. Op deze manier bereik je direct een groot aantal mensen. Jouw vriendenkring kan het bericht vervolgens weer delen, waardoor je binnen no time een groot bereik hebt. De kans op snelle verkoop is dus zeker aanwezig door sociale media in te zetten. Daarbij komt dat het verkopen van jouw auto op deze manier gratis is. Dit is niet altijd het geval indien je een advertentie plaats op een site voor tweedehands producten of een autoplatform.

Laat jouw auto opkopen

Een auto verkopen via het internet kan betrekkelijk lastig zijn. Zit je er niet op te wachten om alles zelf te regelen en wil je jouw auto snel verkopen? Dan kun je er ook voor kiezen op zoek te gaan naar een opkoper van auto’s. Je kunt jouw auto aanbieden bij zo’n partij en zij brengen er vervolgens een bod op uit. Staat dit bod jou aan? Dan accepteer je het. Op deze manier ben je vaak snel van jouw auto af. De kans bestaat echter dat je het bod onvoldoende vindt. Schrijf daarom ook altijd meerdere opkopers aan, zodat je de biedingen naast elkaar kunt leggen. Ben je niet tevreden over de bedragen die geboden worden? Dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan zelf een advertentie te plaatsen op het internet.

Sloopauto verkopen? Ook dat is mogelijk!

Werkt jouw auto helemaal niet meer? Dan kun je hem eerst naar de garage brengen. De kans is aanwezig dat de reparatiekosten zo hoog zijn dat het niet meer de moeite waard is om het voertuig nog te laten repareren. In dat geval is jouw auto rijp voor de sloop. Veel mensen brengen hun auto direct naar de sloop of laten deze achter bij de garage. Jammer, want op deze manier ontvang je er vaak geen leuk bedrag meer voor. Wil je jouw sloopauto verkopen? Richt je dan eens tot het internet. Er zijn namelijk partijen die zich richten tot het opkopen van sloopauto’s. Waarom je jouw auto aan zo’n partij moet verkopen? Simpel, want je vangt in dat geval vaak meer geld dan wanneer je hem verkoopt aan een garage of naar de schroothoop brengt. Doe dus nooit zonder slag of stoot afstand van een sloopauto.

Lees ook: waarom heeft het zin een lening over te sluiten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here