Verkoop jouw kinderkleding makkelijk en snel met deze tips!

kinderkleding

Bij het opruimen van kledingkasten kom je vrijwel altijd kleding tegen die je al jaren niet meer draagt. Mogelijk liggen er bij jou in de kast nog wel kleertjes van jouw kinderen. Zijn zij inmiddels veel te groot geworden om deze aan te trekken? Dan is de kans groot dat jij ze weggooit. Gaat het om kleding die nooit gedragen is? Of vind jij het zonde om het weg te gooien? Dan kun je proberen de kinderkleding te verkopen. Jij maakt er zo iemand anders blij mee en het levert jou ook nog een leuk zakcentje op. Kinderkleding verkopen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Om ervoor te zorgen dat jij jouw kleertjes snel kwijt bent, geven wij jou een aantal tips.

Zorg dat ze er netjes uitzien

Zitten jouw kinderkleren vol met vlekken? Of ruiken ze niet bepaald fris? Dan is de kans klein dat jij ze verkoopt. Biedt de kleren daarom nooit te koop aan als ze er niet netjes uitzien. Dit schrikt mensen namelijk af. Gooi ze daarom altijd eerst even in de was. Zo zien ze er weer schoon uit en bovendien ruikt de kleding ook lekker. Krijg jij bepaalde vlekken er niet uit? Gooi de kinderkleding dan gewoon weg. De kans is namelijk groot dat jij er nooit van afkomt. Er zijn immers maar weinig mensen die vieze kinderkleding kopen. En geef toe, je zou het zelf vast en zeker ook niet doen!

Te koop aanbieden in tweedehands kledingwinkel

Tegenwoordig zie je steeds meer tweedehands kledingwinkels opduiken in het straatbeeld. We doelen in dit geval niet op kringloopwinkels, maar echt winkels die zich specifiek richten op  tweedehands kleding. In tegenstelling tot een kringloop hoef jij hier niet alles gratis heen te brengen. Deze winkels betalen soms een kleine vergoeding voor jouw kleding. Ga er echter niet vanuit dat dit een vetpot is. Maar het is natuurlijk nog altijd beter dan weggooien. De kinderkleding krijgt zo een tweede leven en jij krijgt er ten minste nog iets voor terug.

Gebruik verschillende platformen

Lijkt het jou niet wat om kinderkleding te verkopen in een tweedehands winkel? Of zit er geen een bij jou in de buurt? Dan is de kans groot dat jij je richt tot het internet. Veel mensen proberen hun kinderkleding via het internet te verkopen. Er zijn tegenwoordig allerlei sites waar jij tweedehands kinderkleding kunt verkopen. Een veelgemaakte fout is dat mensen zich richten tot slechts één site. Doe dit niet, want dan is de kans op verkoop niet echt groot. Jij doet er goed aan jouw kinderkleding op meerdere platformen te koop aan te bieden. Plaats advertenties op verschillende sites en zet de kinderkleding vooral ook op sociale media. Mogelijk is er wel iemand in jouw directe omgeving die de boel op korte termijn over wil nemen.

Wat wil je er minimaal voor hebben?

In tegenstelling tot kinderkleding verkopen levert weggooien niets op. Zet jij jouw kinderkleding te koop? Doe dit dan vooral niet met te hoge verwachtingen. Indien de kleding al regelmatig gebruikt is, betalen mensen er namelijk niet veel meer voor. Als jij veel vraagt voor jouw kinderkleding, kunnen mensen natuurlijk net zo goed naar de winkel gaan om nieuwe te kopen. Wij raden jou daarom aan om altijd een minimale prijs in gedachten te houden. Is er niemand die dit bedrag voor jouw kinderkleding wil geven? Dan vraag je vast te veel. Kijk vooral ook eens naar de prijs van andere tweedehands kinderkleding. Stel desnoods jouw prijs bij wanneer deze aan de hoge kant is. Je zult zien dat jouw tweedehands kinderkleding binnen de kortste keren verkocht is.

Lees ook: sieraden online bestellen een goed idee?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here