Sieraden online bestellen: een goed idee?

sieraden online kopen

Waar iedereen vroeger nog behoorlijk wantrouwend tegenover online shoppen stond, is dit nu niet meer het geval. Sterker nog, we bestellen vandaag de dag nagenoeg alles online. Zelfs dure producten worden vaker en vaker gewoon via het internet besteld. Neem bijvoorbeeld elektronica. Er zijn echter bepaalde producten waarvan jij je afvraagt of het verstandig is om ze online te bestellen of niet. Dit is onder meer bij sieraden het geval. Geen paniek, want veel mensen vinden het lastig om sieraden online te bestellen. In onderstaande tekst zetten wij de voor- en nadelen van sieraden online bestellen op een rijtje.

De nadelen van online sieraden bestellen

Sieraden zijn doorgaans niet bepaald goedkoop. Natuurlijk bestaan er goedkope armbanden, ringen en oorbellen, maar deze zijn dan vaak niet van goede kwaliteit. De kwaliteit is direct een nadeel wanneer we het hebben over online sieraden bestellen. Waarom? Omdat jij via het internet niet kunt zien wat de kwaliteit van het product is. Zo weet je bijvoorbeeld niet van wat voor een materiaal het sieraad gemaakt is. In een fysieke winkel kun jij het sieraad met eigen ogen aanschouwen en aanraken. Zo kun je direct een goede inschatting maken van de kwaliteit.

Een tweede nadeel is de maat van sieraden. Bij oorbellen maakt dit niet uit, maar bij een ring, armband en ketting natuurlijk wel. Indien jij jouw eigen maat kent, is dit natuurlijk geen probleem. Wil jij een sieraad cadeau doen aan iemand? Dan wordt het natuurlijk al een stuk lastiger. Je kunt in dat geval de gok nemen en een bepaalde maat bestellen. Het is natuurlijk jammer wanneer de ring, armband of ketting te klein of veel te groot is. In dat geval moet jij het sieraad weer terugsturen en een nieuwe bestellen. Je haalt jezelf zodoende dus alleen maar extra werk op de hals.

Het heeft echter ook de nodige voordelen

Uiteraard kleven er niet alleen maar nadelen aan sieraden online bestellen. Zo kun jij makkelijk de prijs van sieraden bij verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Dit wordt lastiger wanneer jij een sieraad in de winkel koopt. Je moet in dat geval naar verschillende winkels en dat kost gewoon veel tijd. Online hoef jij enkel een aantal sites langs te gaan en je weet direct of jij daadwerkelijk de laagste prijs betaalt voor het sieraad. Een tweede voordeel van online sieraden bestellen is dat het product aan huis afgeleverd wordt. Wanneer jij het product besteld hebt, kun je het doorgaans binnen één of een paar dagen in huis hebben. Vaak wordt het sieraad ook nog eens gratis verzonden. Jij hoeft de deur dus niet meer uit wanneer jij online sieraden wilt bestellen!

Het laatste voordeel dat we hier behandelen is het aanbod. Bij een juwelier is het aanbod vaak beperkt. Zo kun je vaak kiezen uit een bepaald aantal merken. De winkelruimte is doorgaans niet heel erg groot, waardoor een juwelier keuzes moet maken. Wil jij sieraden online kopen? Dan heb je hier natuurlijk geen last van. Het aanbod is online namelijk vele malen groter. Winkelruimte is immers niet nodig. Een magazijn waar de sieraden opgeslagen liggen volstaat. Hierdoor is het assortiment van online aanbieders vele malen groter. Online vind jij dan ook vast en zeker een sieraad dat jou aanstaat.

Lees ook: de risico’s van online shoppen op een rijtje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here