Is het verstandig goedkope make-up te kopen?

goedkope make up

Nagenoeg alle vrouwen willen er goed verzorgd en mooi uitzien. Dit geldt ongetwijfeld ook voor jou. Om dit te realiseren, gebruik je vast en zeker make-up. De een houdt het bij mascara alleen, terwijl de ander ook eyeliner, lippenstift, bronzer en ga zo maar door gebruikt. Hoe meer make-up je gebruikt, hoe duurder het wordt. Weet jij van jezelf dat je betrekkelijk veel make-up gebruikt? Dan ben je vast en zeker op zoek naar manieren om te besparen op jouw make-up. Gelukkig kun je make-up tegenwoordig ook tegen een betrekkelijk lage prijs aanschaffen. Vaak gaat het dan om een B- of zelfs C-merk. Maar is het eigenlijk wel verstandig om goedkope make-up te kopen? Wij gingen voor jou op onderzoek uit!

Weinig verschil tussen dure en goedkope make-up

Veel mensen beweren dat dure make-up een mooier resultaat geeft dan goedkope. Maar is dit eigenlijk wel zo? Natuurlijk zullen er kleine verschillen in zitten, maar het is niet zo dat dure make-up ook per definitie mooier is. Er is zelfs goedkope make-up die een gelijkwaardig of zelfs beter resultaat geeft dan de dure. Het is dus niet zo dat jij per se dure make-up moet kopen om er goed uit te zien. Een groot voordeel dus, maar er zitten ook wel een aantal nadelen aan de make-up van goedkopere merken.

Beperkte houdbaarheid

Een eerste nadeel van goedkope make-up is de houdbaarheid. Over het algemeen is make-up betrekkelijk lang houdbaar. Toch is er wel een groot verschil te zien wanneer we de houdbaarheid van dure make-up vergelijken met die van goedkope. Dure make-up gaat namelijk aanzienlijk langer mee. Je betaalt er meer voor, maar je hebt er ook langer profijt van. Gebruik jij niet veel make-up? Koop dan geen grote verpakking van een goedkoop merk. De kans is dan namelijk groot dat jij het product weg kunt gooien voor het ook daadwerkelijk op is. En dat is natuurlijk zonde. In dat geval kun je daarom misschien beter voor make-up van een A-merk kiezen.

Minder goed voor de huid

In goedkoper make-up worden andere producten gebruikt dan in make-up van dure merken. Deze ingrediënten kosten aanzienlijk minder. Niet vreemd dus dat make-up met deze ingrediënten tegen een lagere prijs aangeboden kan worden. Weet wel dat de ingrediënten van goedkope make-up niet altijd even gezond zijn. Zo kun jij van goedkope make-up sneller huidklachten krijgen. Denk bijvoorbeeld aan irritaties die kunnen ontstaan. Dit is met name het geval wanneer jij goedkope make-up gebruikt nadat de houdbaarheidsdatum al verstreken is. Maar ook make-up die nog houdbaar is kan voor klachten zorgen. Vraag jezelf dan ook af of het verstandig is om goedkope make-up te kopen. Heb je een gevoelige huid? Dan raden wij het je in ieder geval niet aan!

Permanente make-up

Ben jij het zat om telkens geld aan make-up uit te geven? Er is een mogelijkheid om hier voor eens en voor altijd van af te komen. Hoe? Door te kiezen voor permanente make-up. Dit is inderdaad make-up die een paar jaar blijft zitten. Jij hoeft dus niet meer iedere ochtend voor de spiegel plaats te nemen en daarnaast is verwijderen ook niet meer nodig voor je gaat slapen. De mogelijkheden voor wat betreft permanente make-up zijn onder meer wenkbrauwen, eyeliner, lipfiller en rouge. Het aan laten brengen van permanente make-up is niet goedkoop. Weet wel dat je de komende tijd echter geen geld meer uit hoeft te geven aan make-up. Je bespaart dus ook aanzienlijk op deze uitgaven. Wil jij besparen op make-up? Dan is permanente make-up zeker het overwegen waard. Al moet je er natuurlijk wel van houden. En daarnaast moet je het wel kunnen betalen.

Lees ook: besparen op je kleding doe je zo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here