Waarom is water drinken gezond voor je?

water drinken

Jouw ouders hebben het ongetwijfeld regelmatig tegen je gezegd: water drinken is gezond voor je. Als klein kind kreeg je ongetwijfeld geregeld een beker drinken in jouw handen gedrukt. Zodoende kreeg jij voldoende vocht binnen. Op latere leeftijd moet jij zelf zorgen dat je genoeg drinkt. Er zijn echter genoeg mensen die een andere drank prefereren boven water. Op zich logisch, want door de smaak is dit een stuk lekkerder dan water. Toch is water drinken aanzienlijk gezonder. Ben jij nu weleens benieuwd waarom water drinken eigenlijk gezond voor je is? Wij vertellen het jou in onderstaande tekst.

Je houdt je lichaam in werking

Indien we jou vragen waar jouw lichaam uit bestaat, zeg jij vast en zeker botten, spieren en bloed. Wist je echter dat het menselijk lichaam voor driekwart bestaat uit water? Waarschijnlijk niet. Dit water zit onder meer in het bloed dat door ons lichaam stroom. Er wordt echter ook een aanzienlijk deel gebruikt om organen te laten werken. Zo kunnen hersenen en spieren bijvoorbeeld hun werk niet goed doen bij een tekort aan water. Drink jij niet genoeg water? Dan merk je snel genoeg dat je lichaam jou misschien wat gaat tegenwerken. Om jouw lichaam optimaal in werking te houden en gezond te blijven, zorg je dus dat je voldoende water drinkt.

Snellere verwerking van afvalstoffen

In ons lichaam bevinden zich de nodige afvalstoffen. Deze worden op verschillende manieren uitgescheiden. Het bloed speelt hier een belangrijke rol in. Hierboven gaven we al aan dat een deel van het water in ons lichaam in het bloed zit. Dit zorgt ervoor dat het bloed vloeibaar blijft. Afvalstoffen worden hierdoor makkelijker en sneller afgevoerd, waardoor jij gezond blijft. Vloeibaar bloed stroomt immers makkelijker door jouw lichaam. Drink jij regelmatig te weinig water? Dan is jouw bloed aanzienlijk minder vloeibaar. Dikker bloed stroom minder snel door jouw lichaam, waardoor het langer duurt voor afvalstoffen afgevoerd worden. Nog een reden dus waarom veel water drinken gezond voor je is!

Je krijg minder suikers binnen

Frisdrank is hartstikke lekker. Veel mensen vergeten echter dat het ook hartstikke ongezond is. In frisdrank zitten namelijk ontzettend veel suikers. Suikers zijn afvalstoffen die jouw lichaam moet verwerken. Bovendien kun jij dik worden wanneer je dagelijks veel suikers binnenkrijgt. Hier hoef jij met water niet bang voor te zijn. Er zit weliswaar geen smaakje aan zoals bij frisdrank, maar water bevat ook geen suikers. Het is dus een stuk gezonder voor jouw lichaam om dagelijks veel water te drinken in plaats van veel frisdrank. Af en toe een frisje kan natuurlijk geen kwaad, maar zorg dat je ook voldoende water binnenkrijgt.

Het geeft je energie

Voel jij dat jouw lichaam een tekort aan energie heeft? Dan is de kans groot dat jij wat suikers naar binnen werkt. Suikers zorgen namelijk voor een verhoogd energiegehalte. Zoals we hierboven reeds aangaven, is dit echter niet gezond voor jouw lichaam. Wat veel mensen niet weten, is dat water drinken ook voor energie zorgt. Drink jij niet voldoende water? Dan kan dit zorgen voor een gedeeltelijke uitdroging van jouw lichaam. Dit merk je vaak niet direct. Op den duur kun jij echter energie gaan verliezen. Een van de tekenen van uitdroging is namelijk energieverlies. Jij bent ineens een stuk minder actief en hebt nergens zin aan. Bovendien is uitdroging natuurlijk niet bepaald bevorderlijk voor jouw gezondheid. Wij raden je daarom ook aan om ervoor te zorgen dat jij dagelijks minimaal twee liter water drinkt.

Lees ook: Gezond eten met weinig geld? Met deze tips kan het!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here