Veelvoorkomende fouten bij het maken van een smoothie

smoothie

Smoothies zijn vandaag de dag ‘hot’. Niet gek ook, want naast lekker zijn deze drankjes ook nog eens hartstikke gezond. In de meeste horecagelegenheden staat de smoothie tegenwoordig dan ook wel op de kaart. Ben jij ook helemaal idolaat van dit drankje? Dan wil je het natuurlijk zo vaak mogelijk drinken. Dit kan natuurlijk, maar het wordt wat prijzig wanneer jij dit telkens buiten de deur moet kopen. Gelukkig is het betrekkelijk eenvoudig om zelf een smoothie te maken. Wanneer jij beschikt over en blender of staafmixer en wat fruit, kun jij zelf al aan de slag. Heb jij nog niet eerder zelf smoothies gemaakt? Lees de onderstaande tekst dan eerst goed door! Wij hebben namelijk een aantal veelgemaakte fouten bij het zelf maken van een smoothie op een rijtje gezet.

Waak met het gebruik van fruit

Fruit is een belangrijk onderdeel van een smoothie. Veel mensen die een smoothie maken, gooien er echter grote hoeveelheden fruit in. In fruit zitten inderdaad vitamines en bovendien geeft fruit een lekkere, zoete smaak aan jouw smoothie. Wat veel mensen vergeten is dat er in sommige fruitsoorten ook de nodige suikers zitten. Een smoothie staat vaak te boek als een gezond drankje, maar dat is natuurlijk niet het geval wanneer er veel suikerhoudende fruitsoorten inzitten. Zorg er daarom voor dat jij weet welke fruitsoorten veel en welke weinig suikers bevatten. Kies er altijd voor om niet te veel suikerhoudend fruit toe te voegen aan jouw smoothie. Althans, niet wanneer jij met een smoothie gezonder wilt worden.

Voeg niet te veel water toe

Smoothies horen wat dikker te zijn dan andere dranken. Hierdoor is het wat lastig om ze snel op te drinken. Weet echter dat een smoothie ook niet bedoeld is om in een paar slokken achterover te werken. Jij wilt echter ook geen kwartier doen over het leegdrinken van jouw smoothie. Dit kan echter wel gebeuren wanneer het drankje te dik is. Gelukkig is er een simpele oplossing om jou smoothie te verdunnen. Hoe? Door water toe te voegen. Een veelgemaakte beginnersfout is dat mensen te veel water toevoegen aan hun smoothie. Het goedje wordt zo weliswaar beter drinkbaar, maar het gaat ook ten koste van de smaak. Wees dus vooral zuinig met water wanneer je optimaal wilt genieten van jouw smoothie.

Gooi vet door jouw smoothie

Vet en smoothies lijkt op het eerste oog misschien niet echt een goede combinatie. Smoothies zijn namelijk gezond en vet is dat niet. Toch is het soms handig om vet toe te voegen tijdens het mixen van jouw smoothie. Als beginner vraag jij je ongetwijfeld af wat het nut hiervan is. Denk eens terug aan de eerste keer dat jij een smoothie dronk. Waarschijnlijk vond je het zo lekker dat hij binnen een paar tellen leeg was. De bedoeling van een smoothie is echter dat jij hem langzaam leegdrinkt. En daar komt vet om de hoek kijken. Vetten zorgen er namelijk voor dat we sneller het idee hebben dat we vol zitten. Daarnaast worden vitamines sneller opgenomen in het lichaam dankzij vet en wordt suiker langzamer vervoerd door het lichaam. Giet daarom eens wat vet door jouw smoothie. Een scheutje olijfolie is vaak al voldoende om de smoothie niet direct achterover te slaan.

Neem de tijd

Heb jij weinig tijd? Dan is het niet handig om een smoothie te maken. Je doet er namelijk goed aan om voldoende tijd uit te trekken voor het maken van een smoothie. Sommige mensen snijden wat fruit en groenten, gooien dit in de blender en klaar. Het is echter ondenkbaar dat jij in een paar tellen een goede en gezonde smoothie kunt maken. Moet jij er de volgende ochtend op tijd uit en wil je per se een smoothie drinken voor je vertrekt? Maak de smoothie dan alvast de avond van tevoren en zet deze afgesloten in de koelkast. Je hebt dan immers voldoende tijd om een goede, lekkere en gezonde smoothie te maken. En daar kun jij de volgende ochtend dan direct van genieten!

Lees ook: goedkoop eten kan met deze tips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here