Goedkoop uit eten? Dat kan met deze tips!

goedkoop uit eten

De gemiddelde Nederlander gaat behoorlijk vaak uit eten op jaarbasis. Doe jij dit ook? Wij geven jou groot gelijk! Het is namelijk hartstikke lekker om in een goed restaurant te eten. En daarnaast is het natuurlijk ook nog eens gezellig om met iemand ergens een hapje te gaan eten. Er hangt echter ook een vrij groot nadeel aan buiten de deur eten: de rekening die je aan het einde van de avond moet betalen. Wanneer je in een relatief goed restaurant zit en je bent met zijn tweetjes, dan zijn jullie samen toch al snel zo’n 50 euro kwijt. Dit weerhoudt sommige mensen er dan ook van om regelmatig uit eten te gaan. Wist je echter dat jij ook voor aanzienlijk minder geld buiten de deur kunt eten? Wij geven je hier een aantal tips.

Bekijk van tevoren de opties die je hebt

Ga jij met een vriendin shoppen in een grote stad? Dan is de kans groot dat jullie de dag afsluiten met een etentje. Hartstikke leuk natuurlijk! Wil jij niet te veel uitgeven aan het etentje? Zorg dan dat je van tevoren alvast de mogelijkheden bekijkt. De meeste restaurants hebben tegenwoordig de menukaart op hun website staan. Jij kunt dus makkelijk zien wat een etentje jou ongeveer gaat kosten. Vergelijk ook verschillende restaurants met elkaar. Doe je dit niet? Dan neem je ongetwijfeld bij een willekeurig restaurant plaats. In dat geval weet je dus niet wat het etentje jou gaat kosten. Heb je een goedkoop restaurant gevonden? Reserveer dan alvast. Zo voorkom je in ieder geval dat er straks geen plek meer is voor jullie!

Kijk naar acties of kortingen

In de meeste plaatsen in Nederland zitten tegenwoordig meerdere restaurants gevestigd. Met name in de grote steden is de concurrentie vaak enorm. Om klanten te lokken, hebben restaurants daarom regelmatig acties. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer restaurants die bijvoorbeeld een bioscooparrangement aanbieden. Jij kunt eerst een hapje eten en krijgt een kaartje om daarna naar de bios te gaan. Een aantrekkelijk aanbod natuurlijk. Daarnaast kom je steeds vaker restaurants tegen op kortingsites en in speciale apps. Zij bieden hier een bepaald menu of een aantal gangen aan tegen een sterk gereduceerde prijs. Vergeet dus ook niet om naar acties en kortingen te zoeken. Via het internet heb je meestal binnen de kortste keren beet. Een kleine moeite dus, maar het bespaart jou wel aanzienlijk wat geld!

Ga doordeweeks uiteten

Vroeger werd buiten de deur eten vaak uitsluitend in de weekenden gedaan. Tegenwoordig zitten veel restaurants ook op doordeweekse dagen behoorlijk vol. In tegenstelling tot de weekenden zijn ze op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag vaak lang niet uitverkocht. Om de toko toch vol te krijgen, kun jij er op doordeweekse dagen vaak voor een paar euro minder eten. Dit is meestal het geval bij restaurants die werken volgens een all inclusive-formule. Daarnaast kun jij ook in tapasrestaurants vaak voor minder geld uiteten op doordeweekse dagen. Wil jij besparen op een etentje buiten de deur? Dan doe je er dus goed aan op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag te gaan. Kijk wel even of het inderdaad goedkoper is op deze dagen, want dat is lang niet overal het geval.

Neem de maaltijd mee

Indien jij bij een restaurant gaat eten, wordt er vaak ook het nodige aan drankjes besteed. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de rekening alleen maar verder oploopt. Er is echter een makkelijke optie om de rekening te drukken. Je kunt het eten namelijk ook meenemen. Je eet in dat geval weliswaar niet in een restaurant, maar je kunt nog steeds buiten de deur eten. Zo kun jij het eten bij mooi weer bijvoorbeeld oppeuzelen in een park of op het strand. Daarnaast kun je het natuurlijk ook meenemen naar huis. Je hebt zodoende dus wel een lekkere maaltijd, maar krijgt niet te maken met de bijkomende kosten van het drinken. Zo bespaar je dus ook alweer wat op eten buiten de deur.

Lees ook: wat is het verschil tussen een A-merk en een huismerk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here