Gezond eten met weinig geld? Dat kan met deze tips!

gezond eten

Gezond leven speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Wil jij ook een gezonde leefstijl nastreven? Dan is gezond eten een goede eerste stap. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Heb jij nog nooit bewust gezond geleefd? Dan weet je mogelijk niet hoe je moet beginnen. En dan hebben we het nog niet eens over het financiële plaatje gehad. Gezond eten is hartstikke leuk, maar het is ook behoorlijk duur. Jij moet namelijk allerlei speciale producten aanschaffen. Heb jij niet veel te besteden? Of vind je het zonde om veel geld uit te geven aan gezonde voeding? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou hieronder namelijk een aantal tips om gezond te eten met weinig geld!

1 Maak grote porties

Woon jij alleen en wil je gezond eten? Dan is dit vaak betrekkelijk prijzig. Jij hoeft overal namelijk maar kleine hoeveelheden van te hebben. Verhoudingsgewijs is dit vrij duur. Je kunt het echter aanzienlijk goedkoper maken. Hoe? Door grote porties te maken. Kook dus niet telkens een gezonde maaltijd voor slechts één avond. Nee, het is beter om in één keer voor meerdere dagen te koken. Dit betekent natuurlijk niet dat jij een aantal dagen achter elkaar hetzelfde eet. Jij kunt namelijk de overblijfselen invriezen en bijvoorbeeld een week later eten. Zodoende kun je dus toch betrekkelijk gevarieerd eten. En het is gewoon een stuk goedkoper. Jij kunt namelijk meer tegelijk aanschaffen en dat scheelt vaak aanzienlijk in de totaalprijs.

2 Richt je tot huismerken

Loop een willekeurige supermarkt binnen en jij ziet een arsenaal aan verschillende merken. Een aantal merken doet bij jou direct een lampje branden. De kans is groot dat het hier om de A-merken gaat. Deze worden in veel supermarkten verkocht. Veel van deze merken verkopen ook gezonde producten. Indien jij voor deze producten kiest, betaal je ook voor het merk. Hierdoor worden gezonde producten ineens een stuk duurder. Laat A-merken daarom eens links liggen en kies bijvoorbeeld voor een huismerk. De prijs hiervan ligt doorgaans aanzienlijk lager. Veel mensen beweren dat de kwaliteit van B-producten een stuk lager ligt. Dit was vroeger inderdaad zo, maar tegenwoordig zijn de huismerken ook van goede kwaliteit. Gezond eten wordt zodoende al een heel stuk goedkoper. Uiteraard hoef jij niet alleen maar B-merken te kopen. Je kunt ook kiezen voor een mix van beide.

3 Koop seizoenproducten

Bij gezond eten denk jij ongetwijfeld aan veel groente. Door meer en meer groente te eten, ga jij inderdaad gezonder leven. Toch is groente lang niet altijd goedkoop. Hierdoor kies jij mogelijk toch voor andere producten die minder gezond zijn. Wist je echter dat jij groente betrekkelijk eenvoudig voor een mooi prijsje kunt kopen? Je moet je in dat geval wel even verdiepen in het seizoen en de groenten die dan geoogst worden. De prijs voor seizoenproducten ligt doorgaans namelijk aanzienlijk lager dan de prijs voor andere groenten. Seizoengroente wordt namelijk veelvuldig aangeboden in het oogstseizoen en daardoor daalt de prijs. Wil jij nog meer besparen op jouw groente? Koop dit dan eens rechtstreeks bij een boer. Je krijgt hier vaak veel meer voor jouw geld en bovendien zijn de groenten hartstikke vers en dus gezond.

4 Leg een moestuin aan

Heb jij thuis een tuin? Dan kun jij natuurlijk zelf beginnen met het verbouwen van groenten en fruit. Je moet in dat geval een deel inrichten als moestuin. Het duurt vaak even voor jij hier profijt van hebt en daarnaast moet je er best wat tijd in steken. Na een tijdje heb jij er echter ook behoorlijk veel voordeel van. Zo kun jij groente en fruit gewoon uit jouw eigen tuin halen. Je hoeft hier dus geen geld meer voor uit te geven in de winkel. Hierdoor kun je met weinig geld toch een gezonde maaltijd op tafel zetten.

5 Let op aanbiedingen

Net als in nagenoeg alle andere winkels, bieden supermarkten ook wekelijks producten aan tegen een lagere prijs dan normaal. Indien jij gezond wilt leven, raden wij jou zeker aan om deze aanbiedingen in de gaten te houden. Neem dus even de tijd om de reclamefolders van de verschillende supers bij jou in de buurt te bekijken. De kans is namelijk groot dat er deze week aanzienlijk wat gezonde producten in de aanbieding zijn. En aangezien de prijs een stuk lager ligt dan normaal, is dit hartstikke aantrekkelijk. Overweeg zeker een grote voorraad in te slaan. Misschien kun jij het wel invriezen. Zodoende heb je er de komende tijd profijt van en hoef je het niet volgende week alweer aan te schaffen.

Lees ook: veel voorkomende fouten bij het maken van een smoothie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here