Zo kies je de beste voeding voor je huisdier

dierenvoeding

Er zijn genoeg redenen om een huisdier te nemen. Zo zijn ze je beste vriend! Als een echte dierenliefhebber is het belangrijk om je te verdiepen in dierenvoer. Welke dierenvoeding werkt bijvoorbeeld het beste voor jouw hond of kat? Vogeleigenaars vragen zich op hun beurt af welk voer eigenlijk het beste is voor vogels. Met deze tips voor diervoeding maak je altijd gezonde en verstandige keuzes.

Tip 1 – Kies voor verse voeding

In de online dierenwinkel is het gemakkelijk om meteen een flinke voorraad dierenvoeding in te slaan. Zo zit je hond, kat of knaagdier nooit zonder voeding. Bovendien hoef je niet constant naar de dierenwinkel om nieuw eten te kopen. Dit gemak brengt echter ook nadelen met zich mee. Diervoeding wordt op een gegeven moment namelijk minder vers. Je vindt het zelf ook niet lekker om producten te eten die over de datum zijn. Doe dit dan ook je huisdier niet aan! Bovendien bevatten oudere producten minder vitamines en mineralen. Kies wat dierenvoeding betreft dan ook voor verse producten. Je zult merken dat dit een positief effect heeft op je huisdier. Hij of zij wordt er namelijk gezonder en energieker van.

Tip 2 – Sluit diervoeding zo goed mogelijk af

Het is belangrijk om diervoeding zo goed mogelijk af te sluiten. Daarbij is er onderscheid tussen nat voer en droogvoer. Droogvoer is over het algemeen iets langer houdbaar. In een luchtdichte omgeving kun je het zo’n 6 weken bewaren. Nat voer in de koelkast blijft gemiddeld maar 48 uur goed. Zo moet je met vleeswaren erg goed oppassen. Het moet natuurlijk wel van goede kwaliteit zijt.

Tip 3 – Kies voor hondenvoer met vleeswaren

Uit onderzoek is gebleken dat voer met vleeswaren erg goed is voor de gezondheid van je hond. Sterker nog, bepaalde klachten verdwijnen wel met 60 procent. Zo verbetert onder andere de eetlust bij honden die normaliter moeite hebben met eten. Ook krijgt je trouwe viervoeter een mooie glanzende vacht en een gebit zonder tandplak.

Gezonde en energieke huisdieren

Je zult merken dat goede diervoeding een positief effect heeft op de gezondheid van je huisdier. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een hond, kat, vogel of vis. Ze hebben allemaal baat bij verse producten. Ze krijgen er een betere weerstand door en een evenwichtige darmflora. Daardoor geniet je uiteindelijk veel langer van een gezond en energiek huisdier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here