Waar je moet je aan denken als je gaat kamperen met je hond?

Een hond meenemen op kampeervakantie geeft een goed gevoel. Je trouwe viervoeter hoeft immers niet achter te blijven. Wel dien je vantevoren goed na te denken over het vervoer, het plaatselijke klimaat, de reisduur en het verblijf. Het is dan ook belangrijk om je goed in te lezen wat betreft het meenemen van je hond op kampeervakantie. Lees dit artikel voor handige tips!

Wat neem je mee?

Spulletjes van thuis zorgen ervoor dat je trouwe viervoeter zich ook op een verre bestemming prettig voelt. Denk bijvoorbeeld aan de vertrouwde mand of deken en speeltjes. Daarnaast is het praktisch om op de camping te beschikken over een riem, een halsband met een adreskoker en een hondenpoepzakje. Voor onderweg is het handig om een waterdispenser met water mee te nemen. Zo heeft je hond het onderweg nooit last van dorst.

Waar moet je verder aan denken?

Door aantal praktische tips te hanteren beleeft je hond een fijne kampeervakantie. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je hond meereist in een ruimte die niet te warm of vochtig is. Vervoer je viervoeter dan ook bij voorkeur in de achterbak of op de achterbank. Bovendien is het verstandig om elke twee uur even pauze te nemen en de benen strekken.

Voorzieningen op de camping

Soms is het even zoeken naar de camping die aan jouw wensen en die van je hond voldoet. Op internet is het vaak mogelijk om te filteren op campings waar honden welkom zijn. De hondvriendelijke campings bevatten vaak speciale voorzieningen voor honden, zoals hondentoiletten en een hondenstrand. Zo beleeft ook je hond een heerlijke vakantie.

Hondvriendelijke campings

Sommige campings in Europa zijn speciaal op honden gericht, zoals camping Erkemederstrand en het Italiaanse Union Lido. Camping Erkemederstrand in Zeewolde biedt uitstekend vermaak voor honden. Zo kunnen ze samen met hun baasje heerlijk ravotten op een breed zandstrand. Een andere fijne en hondvriendelijke camping is Union Lido in Cavallino. Deze plek beschikt onder andere over een hondenstrand en hondenzwembad. Ook heeft de camping een overeenkomst met een dierenartspraktijk in Jesolo, zodat er bij gezondheidsproblemen altijd een arts aanwezig is. Ook hondvriendelijke campings zijn onder andere:

  • Camping Du Haras in Frankrijk
  • Esterel Caravaning in Frankrijk
  • Camping Bled in Slovenië
  • Camping Ponderosa in Noord-Brabant
  • Camping Sandaya Parc La Clusure in België

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here