Hoe verzorg je een Engelse bulldog?

Ze zeggen dat honden de beste vriend van de mens zijn en bulldogs zijn het beste ras om dat te bewijzen. Het zijn honden van Engelse afkomst die een uiterlijk hebben dat veel aandacht trekt. Hoe verzorg je een Engelse bulldog? Bij deze een aantal handige tips.

Wat is een Engelse bulldog?

Ondanks hun ruwe uiterlijk zijn bulldogs heel vriendelijke honden vol genegenheid en intelligentie die ze elke dag aan hun baasjes tonen. Als je ze als pup goed traint, kunnen ze zelfs showhonden worden en, beter nog, je beste vriend voor het leven. Engelse bulldogs zijn uitzonderlijke honden en vandaag leren we je hoe je ze moet verzorgen en gezond en gelukkig houden.

Wat is het karakter van een Engelse bulldog

Deze honden zijn het resultaat van de kruising tussen de Maltese bulldog en oude mastiffs. Ze komen uit het Verenigd Koninkrijk en zijn een ras vol moed, zekerheid, vermetelheid, genegenheid en edelmoedigheid. Ze zijn vrij kalm en zijn perfect om de hond te zijn die je thuis en bij lange wandelingen in het park vergezelt.

Hoe ziet een Engelse bulldog er uit?

Ze wegen ongeveer 25 kg en zijn tussen de 30 en 40 cm groot. Wat hen het meest kenmerkt is hun snuit, die kort is en plooien boven de neus heeft, waardoor ze heel gemakkelijk van andere honden te onderscheiden zijn. Hun vacht is kort en je vindt ze in beige, wit, gestroomd, en verschillende schakeringen van diezelfde kleuren…

Hoe zit het met de gezondheid van de bulldog?

Het zijn gezonde honden, zolang je ze goed verzorgt. Het zijn echter wel honden die de neiging hebben te lijden aan ziekten in hun oogleden en gewrichten, net zoals ze het ras zijn dat het meest vatbaar is voor zwaarlijvigheid. Afgezien daarvan zijn ze nogal speels en gemakkelijk te trainen.

Hoe verzorg je een Engelse bulldog?

De Engelse bulldog is een ras dat verschillende specifieke verzorgingen nodig heeft als je wilt dat het een lang leven bij jou en je gezin leidt. Verzorging die een Bulldog nodig heeft:

Tip 1: Breng hem regelmatig naar de dierenarts

Engelse bulldogs zijn honden die geneigd zijn ziek te worden als je ze verwaarloost. Door hun snuit hebben ze last van hitteberoerte en zelfs van slaapapneu. Daarom is het nodig ze voortdurend naar de dierenarts te brengen, zodat ze gecontroleerd kunnen worden en je op tijd kunt ingrijpen voor het geval ze binnenkort ziek worden. Vergeet ook niet de inentingen bij de tijd te hebben.

Tip 2: Neem hem dagelijks mee uit voor een wandeling

Lichamelijke activiteit is een belangrijke factor voor het behoud van de gezondheid van een hond. Door ze elke dag mee uit te nemen voor een wandeling kun je ontstressen en ook bewegen om overgewicht te voorkomen. Korte wandelingen zijn meer dan voldoende.

Tip 3: Maak hun rimpels regelmatig schoon

Je moet de rimpels van je bulldog minstens 1-2 keer per week schoonmaken, vooral die op zijn snuit. Je kunt dat doen met katoen en een beetje zeep. Je moet ervoor zorgen dat de rimpels goed drogen, want dat voorkomt de verspreiding van bacteriƫn. Ook kun je ze om de 3 of 4 weken in bad doen om mijten, vlooien en schimmel op hun huid te voorkomen.

Besteed voldoende aandacht aan de ogen

Je moet ook aandacht besteden aan hun ogen, want die hebben de neiging vuil op te hopen. Je kunt ze om de twee dagen schoonmaken met katoen en een speciale oplossing. Bulldogs zijn uitzonderlijke en prachtige honden. Ze kunnen je beste vriend worden en we zijn er zeker van dat ze de beste optie zijn voor elk huishouden dat liefde aan een huisdier wil geven en er dubbel voor terug wil krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here