De beste plek om een huisdier te kopen

huisdier kopen

Zeuren jouw kinderen al lange tijd om een huisdier? Dan kan dit behoorlijk irritant zijn. Misschien geef jij je op den duur wel gewonnen en komt er ook daadwerkelijk een dier in huis. Weet je al wat het moet worden? Dan is het de hoogste tijd om de daad bij het woord te voegen. Er moet immers nog een huisdier gekocht worden. Jij kunt een huisdier op verschillende plekken kopen. Lang niet iedereen heeft deze opties echter in beeld. En daarnaast is het lang niet altijd duidelijk welke optie nu eigenlijk de voorkeur geniet en welke totaal niet. Toch is het belangrijk om goed voorbereid te zijn wanneer jij een huisdier gaat kopen. Daarom vertellen wij jou hier wat de beste plek is voor het kopen van een huisdier.

Dierenspeciaalzaak

De meeste mensen denken bij het kopen van een huisdier vaak direct aan een dierenspeciaalzaak. Hier worden inderdaad talloze huisdieren verkocht. Het is echter niet zo dat je hier voor alle huisdieren terechtkunt. Zo worden honden en katten hier (vrijwel) niet aangeboden. In een dierenspeciaalzaak ben jij wel aan het juiste adres wanneer je knaagdieren, vogels of vissen zoekt. Er worden vaak heel wat van dit soort huisdieren aangeboden in zo’n dierenwinkel. Je hoeft overigens niet speciaal naar een dierenzaak af te reizen. Zo zijn er vandaag de dag bijvoorbeeld ook talloze tuincentra en bouwmarkten met een speciale dierenafdeling. Ook hier worden vaak huisdieren aangeboden.

Fokker

Wil jij graag een hond of kat hebben? Dan biedt een dierenspeciaalzaak vaak geen uitkomst. Gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden om toch aan een hond of kat te komen. De meeste mensen richten zich tot een fokker voor de aanschaf van zo’n huisdier. Een fokker is gespecialiseerd in het voortbrengen van honden en katten. Er zijn er genoeg die er dagelijks een flinke boterham mee verdienen. Zij zorgen er alleen voor dat de dieren zich voortplanten en nakomelingen krijgen. Deze worden de eerste weken vaak op locatie gehouden, zodat de beestjes rustig kunnen wennen en alvast wat kunnen groeien. Na een aantal weken mogen ze het ouderlijk nest vaak verlaten en kun jij het dier meenemen naar huis.

Koop een kat of hond nooit lukraak bij een fokker. Ze zijn namelijk lang niet allemaal even goed. En daarnaast zijn er fokkers die de regels aan hun laars lappen. Kijk daarom altijd ook goed rond bij een fokker. Hoe zit het bijvoorbeeld met de omstandigheden waarin de gefokte dieren leven? Is dit allemaal in orde? Dan kun je zonder problemen een huisdier kopen bij een fokker. Heb jij er zo je twijfels bij? Zoek dan een andere fokker om een hond of kat te kopen.

Internet

Er worden steeds vaker dieren aangeboden via het internet. De prijs ligt hier soms aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld bij een fokker of in een dierenspeciaalzaak. Je hebt echter niet de garantie dat je ook een goed huisdier koopt. Mogelijk doen mensen er wel afstand van omdat het dier agressief is. Wanneer jij kleine kinderen hebt, zit je hier natuurlijk niet op te wachten. Daarnaast kan het dier gezondheidsproblemen hebben. Het zijn echter niet alleen maar slechte huisdieren die op het internet aangeboden worden. Zo zijn er ook mensen die noodgedwongen afstand moeten doen van hun huisdier. In dat geval kun jij het huisdier natuurlijk prima via het internet aanschaffen. Wij raden je niet aan een huisdier via het internet te kopen wanneer je niets over de achtergrond weet. Zoek dit dus eerst tot de bodem uit voor je tot aankoop overgaat.

Haal een dier uit het asiel

De laatste manier om aan een huisdier te komen is het beestje uit het asiel halen. Hier worden dieren heengebracht die verwaarloosd zijn of waarvoor geen ander huis gevonden kon worden. De dieren zitten hier allemaal in kooien en krijgen aanzienlijk minder aandacht dan dat ze gewend zijn. Uiteraard wordt er wel goed voor de beestjes gezorgd. Wanneer jij een dier uit het asiel haalt, help jij twee partijen. Je geeft het dier namelijk een nieuw thuis en je ontlast de medewerkers van het asiel. Neem deze optie dan ook zeker mee wanneer jij een huisdier aan wilt schaffen.

Lees ook: wat te doen met je huisdier tijdens oud & nieuw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here