Zo vind jij een geschikte oppas voor jouw kinderen!

kinderoppas

Veel ouders willen zoveel mogelijk tijd doorbrengen met hun kinderen. In de eerste maanden na de geboorte is dit vaak geen probleem. De vrouw heeft dan immers nog zwangerschapsverlof, waardoor er altijd iemand bij het kind is. Toch lukt het lang niet altijd om zelf bij jouw kind te zijn. Het kind alleen laten is natuurlijk geen oplossing. Daarom moeten jullie op zoek naar een oplossing. Een oppas is in dat geval zeker een aanrader. Toch wil jij jouw kind niet zo maar aan iedereen toevertrouwen. Logisch, want stel je voor dat jouw kind iets overkomt. Jij wilt dan ook honderd procent kunnen vertrouwen op jouw oppas. Wij helpen je hieronder een handje op weg door jou te vertellen hoe jij een geschikte oppas vindt voor jouw kind!

Probeer het eerst eens in de familie

De makkelijkste manier om een oppas te vinden is door eerst eens binnen je eigen familie te kijken. Zijn jouw ouders of schoonouders bijvoorbeeld al gepensioneerd? Dan hebben zij ongetwijfeld zeeën van tijd. En zijn vinden het vast en zeker niet erg om op de kleine te passen. Bovendien hoef jij zo niet bang te zijn dat jij jouw kind uit handen geeft aan een onbekende. Jouw (schoon)ouders hebben namelijk het beste voor met jouw kinderen. Kunnen jouw (schoon)ouders niet? Dan is er mogelijk een broer of zus die het vast niet erg vindt om een keer een avondje op jouw kind(eren) te passen. En het mooie is dat zij dit vaak ook nog eens gratis doen. Je hebt dus én een geschikte oppas én het kost je ook nog eens niks.

Vraag eens rond in je netwerk

Indien jouw (schoon)ouders nog niet gepensioneerd zijn, wordt het lastig om jouw kind altijd maar bij hen af te geven wanneer je zelf niet kunt wachten. In dat geval moet je het dus echt buiten je familie zoeken. Zoals aangegeven is dit echter geen makkelijke opgave. Wanneer jij nog niet eerder op zoek bent geweest naar een oppas, weet je ongetwijfeld niet waar je moet beginnen met zoeken. Begin gewoon eens in jouw eigen netwerk. Zo is er ongetwijfeld een buur, vriend of collega die regelmatig een oppas inhuurt. Zij kunnen jou mogelijk wel iemand aanbevelen waar ze zeer tevreden over zijn. Zodoende kun jij direct wat informatie inwinnen over de oppas. Hierdoor weet jij direct of het verstandig is jouw kind aan deze persoon toe te vertrouwen.

Plaats een vacature

Heeft ook een zoektocht in jouw eigen netwerk geen geschikte oppas opgeleverd? Geen paniek, want er zijn nog een aantal meer mogelijkheden. Zo kun jij bijvoorbeeld een briefje ophangen in de plaatselijke supermarkt. Hier hangt vast en zeker een bord aan de kant waar jij advertenties kunt plaatsen. Je kunt het natuurlijk ook proberen met een advertentie in het plaatselijke krantje. Tot slot kun jij je tot het internet richten. Vandaag de dag zijn er namelijk allerlei online platforms die zich richten op het vinden van een oppas. Het voordeel van deze laatste optie is dat je bereik aanzienlijk groter is. Lang niet iedereen kijkt immers nog op het bord in de supermarkt of in het lokale krantje. Online een oppas zoeken kan dus zeker een aanrader zijn.

Leer de oppas beter kennen

Is het gelukt om via één van de bovenstaande manieren een oppas te vinden? Dan is het nu natuurlijk nog de vraag of het ook een geschikte oppas is. Hier kom je het beste achter door één of meerdere gegadigden uit te nodigen voor een gesprek. Zodoende leer jij de persoon in kwestie beter kennen en weet je direct of jouw manier van opvoeden aansluit bij die van de oppas. Het kan raadzaam zijn de kinderen bij het gesprek te halen. Zo kun je direct zien hoe zij reageren op de oppas en hoe de oppas op hen reageert. Klikt het? Begin dan altijd eerst met een proefperiode. Zodoende kun je altijd nog afzien van de oppas wanneer het toch niet helemaal gaat zoals jij wenst.

Is de oppas nu wel of toch niet geschikt?

Er zijn genoeg mensen die, zelfs na een proefperiode, twijfelen of de oppas al dan niet geschikt is. Indien jij al lange tijd twijfelt, is dit vaak een teken aan de wand. Ga vooral niet te lang door met de oppas wanneer jij twijfels hebt. Hierdoor gaat het misschien juist wel mis. Het is belangrijk naar je eigen gevoel te luisteren. Vraag ook regelmatig aan jouw kinderen hoe zij over de oppas denken. Kinderen zijn niet bang om de waarheid te spreken. Zijn zij geen fan van de oppas? Dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar een andere. Jij wilt immers wel dat jouw kinderen zich op hun gemak voelen bij de oppas. Begin de zoektocht gewoon weer van voren af aan en jij vindt vast en zeker snel een geschikte oppas voor jouw kind(eren)!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here