Speelgoed kopen voor kleine kinderen? Maak gebruik van deze tips!

speelgoed kinderen

Kleine kinderen zijn dol op speelgoed. Hier kunnen zij zich vaak uren mee vermaken. Heb jij binnenkort een verjaardag van een jong kind? Dan weet je ongetwijfeld al dat je hem of haar speelgoed wilt geven. Het vinden van geschikt speelgoed is echter een stuk lastiger dan gedacht. Er is tegenwoordig namelijk ontzettend veel speelgoed op de markt. En het ene kleine kind houdt van een ander soort speelgoed dan het andere kind. Jij wilt het natuurlijk niet verkeerd doen, want daar word je lang op aangekeken door het kind. Kun jij ook maar geen keuze maken uit speelgoed voor een klein kind? Maak dan gebruik van de tips uit onderstaande tekst!

Koop geen speelgoed met kleine onderdelen

Er zijn talloze soorten speelgoed die bestaan uit losse onderdelen. Neem bijvoorbeeld bouwpakketten. De meeste kleine kinderen vinden het ontzettend leuk om hiermee te spelen. Zij kunnen hun creativiteit namelijk de vrije loop laten. Er schuilt echter ook een aanzienlijk gevaar in dit speelgoed. De losse onderdelen mogen namelijk niet te klein van stuk zijn. Koop bijvoorbeeld geen speelgoed met onderdelen die een klein kind in zijn mond kan stoppen. Kinderen mogen immers graag dingen ontdekken met behulp van hun mond. De kans dat het onderdeel ingeslikt wordt, is zodoende namelijk aanwezig. En dit wil jij als gever van het cadeau natuurlijk niet op je geweten hebben.

Let op de leeftijdsindicatie

Om te bepalen of er kleine onderdelen in een speelgoeddoos zitten, hoef jij de doos gelukkig niet open te maken. Op nagenoeg alle speelgoed wordt tegenwoordig namelijk een leeftijdsindicatie aangegeven. Zo zie je bijvoorbeeld vaak 3+ of 6+ op een speelgoeddoos staan. Dit is een goede richtlijn om te bepalen of het speelgoed geschikt is voor het kind aan wie jij het wilt geven. Wordt het kind in kwestie 2 jaar? Geef hem dan geen speelgoed met een leeftijdsindicatie 3+. Dit kan natuurlijk wel, maar geef de ouders dan nadrukkelijk mee dat het nog een jaartje in de kast moet blijven staan. Maar ja, in dat geval kun jij het natuurlijk net zo goed een jaartje later kopen. Het kind is dan immers oud genoeg om er wel mee te mogen spelen.

Neem het speelgoed zelf in de handen

Wil jij een groter stuk speelgoed geven in plaats van een doos met allerlei losse onderdelen? Schaf het speelgoed dan nooit blindelings aan. Nee, het is raadzaam om het speelgoed altijd zelf even in de handen te nemen. Bekijk het goed en voel er vooral ook goed aan. Voel jij bijvoorbeeld dat er scherpe randen aan het speelgoed zitten? Dan is het niet raadzaam om dit aan een klein kind cadeau te doen. Waarom niet? Omdat het kind zich kan bezeren aan het speelgoed. Ook wanneer jij andere mankementen aan het speelgoed ziet, raden wij jou niet aan dit aan een klein kind te geven.

Pas op voor speelgoed met bewegende onderdelen

Een kistje waar een klein kind spulletjes in kan stoppen lijkt op het eerste gezicht een leuk cadeau. Veel mensen denken echter niet aan de gevolgen die dit speelgoed kan hebben. Zo is de kans groot dat er scharnieren aan het kistje bevestigd zijn. Hierdoor kan het kind de deksel open doen en er dingen in stoppen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ook gevaarlijk. Een kind kan zijn kleine vingertjes namelijk tussen de deksel en de kist krijgen. Daarom doe je er goed aan speelgoed met bewegende onderdelen niet cadeau te doen aan kleine kinderen. Of je moet er zeker van zijn dat een kind er niet met zijn vingers tussen kan komen.

Vraag ouders om advies

Ben jij op zoek naar een cadeau voor een ander kind dan die van jezelf? Dan kan het betrekkelijk lastig zijn om iets leuks te vinden. Je weet immers niet wat het kleine kind in kwestie allemaal al wel en niet heeft. En je wilt natuurlijk niet aankomen met iets dat het kind al in bezit heeft. Gok er daarom nooit op dat het goed gaat, maar win advies in. De beste manier om dit te doen is rechtstreeks bij de ouders. Zij kunnen jou niet alleen vertellen wat hun kleine kind allemaal al heeft, maar ook wat hij leuk vindt. Hierdoor wordt het voor jou al een heel stuk makkelijker om te filteren in het grote aanbod speelgoed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here