5 leuke activiteiten met kinderen in de winter

Kinderen zijn over het algemeen dol op buitenspelen. Ook in de winter, als het koud is! De kunst is om leuke activiteiten te vinden die niet veel geld kosten en waarmee ze zich kunnen vermaken. Maar wat voor leuke activiteiten kun je ondernemen als het kwik onder het vriespunt zakt? Bij deze een aantal ideeën!

Tip 1: Ga sleeën

Dit kan met een oude slee, een grote zak vol sneeuw, of een zelfgemaakte slee. Je kunt ook een heuvel in je achtertuin afdalen. Er zijn veel manieren om de kinderen de frisse lucht en de sneeuw in te krijgen. Als je een gebied hebt dat bedekt is met sneeuw en een steile heuvel heeft kun je gaan sleeën. Wedden dat kinderen én volwassenen dolle pret hebben?

Tip 2: Maak sneeuwforten

Dit is iets dat je in je achtertuin kunt doen. Je hebt er niet veel materiaal voor nodig. Alles wat je nodig hebt is een paar platen multiplex en wat zand. Leg gewoon een laag zand onder het triplex en stapel dan de sneeuw op. Als je het eenmaal hebt opgebouwd kun je het versieren door sneeuwpoppen, sneeuwengelen en andere figuren te maken.

Tip 3: Bouw een sneeuwpop

Dit is een van de populairste dingen om te doen in de winter. Je kunt een sneeuwpop bouwen in je achtertuin of je kunt naar een park gaan en er een bouwen. Je kunt een sneeuwpop maken van sneeuw of je kunt plastic sneeuwpopbouwstenen gebruiken. In beide gevallen is het een leuke activiteit.

Tip 4: Speel in de sneeuw

Sneeuw is koud, maar ook ontzettend leuk. Bouw sneeuwforten, maak sneeuwengelen en nog veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sneeuwballengevecht?

Tip 5: Maak een sneeuwandeling

Wandelen door de sneeuw is een fantastische ervaring. Laat de kinderen lekker rennen door een wit landschap, dat er prachtig uitziet. Neem eventueel je camera mee om het mooie tafereel vast te leggen. En ondertussen ben je lekker in de buitenlucht en haal je een frisse neus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here